Kvočna na vejcích

host - 100.80 (?)
1.6.2013 12:44

Dejte pod ní násadová vejce a za třeba 5 dni normální Snad to pomuže...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
romana10 - (7) - 233.131 (?), 31.5.2013 11:53, zobrazeno: 38480x

mám velký problém, poprvé nasazuji kvočnu, mám jí pujčenou od tety, nejdříve jsem jí nechala rozsedět v cizím prostředí a po dvou dnech kdy seděla jsem pod ní dala 15 vajec.Začala jsem se těšit na první kuřátka avšak postupně vejce ubývala, dokonce i během 5 min.po mojí kontrole bylo další naklované, Volala jsem tetě protože po 8 dnech sezení jich mněla z 15 vajec jen 7.Teta řekla že je ta kvočna žere.Uštípla jsem jí podle rad na internetu špičku zobáku, namačkala jí suché skořápky vyčistila hnízdo a skusila nových 15 vajec, to bylo včera no dnes už bylo v hnízdě jen 13 vajec.Dodávám že kvočna je v uzavřené mísnosti sama, jídlo a pití má. Když tam nakouknu sedí na vejcích a tváří se že ju to fakt baví.Prosím tímto vás odborníky o radu co s tím myslíte že jí za těch 21 dní nějaké vejce zbyde.Jsem neštastná a nevím co s tím.

host - 100.80 (?), 1.6.2013 12:44

Dejte pod ní násadová vejce a za třeba 5 dni normální Snad to pomuže...

romana10 - (7) - 233.151 (?), 5.6.2013 11:30

tak mi konečně sedla a už 7 dní sedí ale dnes mi sousedka nabídla také kvočnu a já samozřejmě neodolala.Problém je v tom že jí musím mít ve stejné místnosti jako tu první.Zatím je ta nová přikrytá bedničkou aby sedla ale co se stane až bedničku sundám, nové prostředí, vedle bednička s jinou kvočnou a k tomu se obě slepky vubec neznají.Když tu novou kvočnu odkryju neporvou se nebo nezničí si navzájem vejce.Apokud si na sebe zvyknout jak to pak bude s kuřaty musí být každá zvlášt když bude mezi nimi týden rozdíl.Prosím kdo máte s tímto problémem zkušenosti tak mi poradte.

host - 81.225 (?), 25.6.2013 20:19

dobrý den, mám podobný problém, dala jsem pod kvočnu 12vajec, ale jedno nejspíš sežrala a ostatní vejce jsou lehce špinavá, tak se chci zeptat, jesli je mohu nechat, nebo nasadit nová.sad

romana10 - (7) - 233.152 (?), 26.6.2013 12:38

To je mi líto že i vy máte problémy.Já se té první kvočny už zbavila ona my ty vejce přestala žrát zato mi po týdnu mizerného sezení začala do hnízda vesele snášet.No a samozřejmě už neseděla.Dnes se mají líhnout kuřátka od té druhé kvočny.Do práce jsem dobrovolně vstávala o hodinu dřív, dvouhodinovou práci stihla za hodinu, nervozní jsem jako prase.Tak si říkám mám 14letou dceru co budu dělat až bude jednou rodit.No ale konec srandy, no zkuste třeba dát nový vejce a uvidíte, přeju vám hodně štěstí a kuřátek.

host - 149.42 (?), 28.6.2013 21:38

Dobrý den.
Tak kvočnu jste sehnala, nasadila. A jak tedy dopadlo líhnutí? Kolik je kuřat a jaká jsou? Jsem napnutý jako kšandy a Vy nenapíšete nic! blush JG

romana10 - (7) - 233.152 (?), 29.6.2013 8:52

Mám radost z vašeho zájmu.Nemohla jsem napsat, protože jsem až do včerejška plnila funkci takřka porodní báby.Ale výsledek stojí za to máme 9 krásných kuřátek 7 žlutých a 2 černá.Kvočna sedí na posledních třech vejcích ale to už z nich asi nic nebude nechám jí ještě den at si posedí já se aspon pokochám kuřátkama no a pak jí nastanou starosti.Dobře vím o čem mluvím sama mám dvě děti.Ale dobře jí tak potvoře to má za to jaký jsem s ní musela svádět boj o každé kuřátko.No ale jinak je dobrá ne, devět to není zas tak špatné.Tak mi držte palce aby mi vydržely a nějaký drzý káně si z našeho dvora neudělalo švédskej stul.Budu se muset podívat jestli je brokovnice v pořádku.

host - 149.42 (?), 29.6.2013 22:33

Dobrý den.
No vida. A pak, že to nejde. Tak bílá a černá? A Vlaška žádná? Vlašky jsem měl nejraděj. Moje babička mívala takovou posadu z latiček na kvočnu s kuřátky. Asi 1,5 x 1 m, na dvůr. Jako „klec“, ze které mohla kuřátka podlézat. V posadě byla kvočna a krmení s pitím. Kousek posady na sluníčku, kousek ve stínu, aby si hejno a kvočna s kuřaty na sebe zvykly a kuřata se mohla schovat. Pozdeji pak už bylo v posadě jen krmení pro kuřata. Hlavně dobré krmení, čistá voda a sucho. Ono to půjde. Za čas napište pokroky. JG

host - 149.42 (?), 2.8.2013 22:37

Dobrý den.
Tak jaké jsou paní Málková pokroky s kuřaty? Vždyť už musejí být velká. Kolik je slepiček a kolik kohoutků? Ještě je kvočna vodí, nebo už jsou zvlášť? A jak vlastně odchov probíhal? JG

romana10 - (7) - 233.145 (?), 25.8.2013 12:34

Dobrý den, kuřátka už jsou hodně velká. Zatím jsou i s kvočnou zvlášť od slepek ale už pomalu přemýšlím že je začnu zkoušet alespoň přes den spojovat. Kvočna je zatím pořád vodí. Zdlabou vše co jim přinesu ať jsou to vařené brambory se šrotem, namočená pšenice, kukuřice nebo řepa. Jsou tak nenažraný že kdyby jsme měli psa měla bych strach ho mezi ně pustit :-) Jinak z nich mám velikou radost. Často u nich sedávám a snažím se rozpoznat slepičky a kohoutky. Zdá se mi že bude 5 kohoutků a 4 slepičky. Odchov probíhal v pohodě vlastně se o všechno postarala kvočna samozřejmně až na krmení.. Naučila je jak chodit z kurníku, večer se vracet domů takže si myslím že pokud je brzy opustí už vše zvládnou samy. Sousedka mi slíbila že mi tu kvočnu zase půjčí příští rok takže se moc těším až budeme zase sedět na vejcích. Děkuju za zájem a zatím nashledanou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz