Přesně to samé se stalo nám, kohout mnou vypiplaný od kuřátka úplně stejně, jak popisujete, pochroumal jednu pipku. Trvalo 3 týdny, než se postavila na nohy, aby chodila - jak baletka a tak to zůstalo už napořád (3 měsíce od doby, kdy k tomuto úrazu došlo). Postupovala jsem tak, že v králíkárně jsem jí udělala hnízdo s vodou, krmením a čištěním, byla v klidu, hodně jsem jí v krmení přilepšovala (vařenými vajíčky, tvarohem i masem). Teď baletní chůzí chodí i běhá, vajíčka snáší vzorně, ač cca 1 měsíc po úrazu vajíčka vůbec nesnášela. Kdo si právě při čtení tohoto příspěvku klepe na čelo, proč taková péče a snaha zachraňovat pipku, když by z ní byla dobrá polévka, tomu sděluji, že u nás se slepice nezabíjejí i když jsou už důchodkyně. Zatím to vždy bylo tak, že si je vyhlídne v zahradách dravec a pokud přijdu náhodou k události včas a podstatná část slepice zbyla, je uvařena psům.
Slepice nejsou hloupé, viděly co se stalo, dokonce mám pocit, že mají dlouhodobou paměť, umějí se poučit. Krátkodobá paměť však nic moc, otočí se a zapomenou kde něco zajímavého zobaly a za chvilku to najdou jako úplně nový objev - usuzuji z mého pozorování.