Asi to přece bude ten dravec a řekl bych, že jestřáb. Že jste ho ještě neviděli se sousedkou to neznamená, že tam nebyl. Jestřáb je totiž výjimečně chytrý a rychlý, nakrmený je do pěti minut a zase tichounce nad zemí odletí. Mohu z osobní zkušenosti říct, že se ho jen tak brzy nezbavíte, když už objevil místo potravy. Chybu možná děláte i v tom, že pipky pouštíte brzy ráno, když jsou dravci po noci hladoví a ještě si nestihli ulovit kořist ve volné přírodě. Vyzkoušejte pouštět pipky až 3-4 hod. po rozednění, až budou nuceni si něco ulovit volně v lese, anebo na louce. Já jsem byl nucen pouštět slepice až odpoledne a zatím mám už jeden měsíc klid, ale trneme hrůzou, kdy opět přiletí. Když se chcete přesvědčit jestli to byl jestřáb, tak důkladně prohlédněte ulovenou slepici na hřbetu, jestli rozfouknutím peří neobjevíte stopy po pořátech. Jestřáb totiž obyčejně útočí zhora, ale může to být i z boku a ty vpichy drápů jsou vidět.Dejte potom pro zajímavost zde na forum zprávu co jste zjistili.