Kdo mi zabíjí slepice?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 43.228 (?), 11.9.2017 22:28
Všetko čo ma velkú tlamu by to zožralo alebo odnieslo iba ak by to niekto vyrušil a to sa nestalo... Takže to musí byť niečo menšie ale potkana vylučujem to je hovadina...
|
|
|
|
|
|
|
host - 124.74 (?), 5.12.2014 8:26
Zdravím, řesil jsem podobnou situaci, přišel jsem o osum slepic - šest s "upířím" kousnutím, dvě roztrhané a vyžrané odzadu... a byla to lasička od souseda. Past sklapla. Kupte sklopec, použijte zbytek slepičího masa. Par dní to trvalo, ale zadařilo se.
|
|
|
|
|
|
|
host - 99.169 (?), 12.2.2020 18:29
I já řešil podobnou situaci a byl to ježek. Ač se to zdá neuvěřitelné, ale měl jich na svědomí několik než jsem ho chytil. Jenom je vysál jako upír a jinak je nechal netknuté ležet.
|
|
|
|
|
|
|
host - 89.151 (?), 14.2.2020 18:18
Před mnioha léty jsem měl stejný problém.Pomohl mi až selský rozum. Ježek skuručně loví v noci, pršmejdí všechno co může. Co neumí je SKÁKAT. Stačilo oodstavit žebříček od řádů na kterých seděli slepice. A bylo vymalován.
|
|
|
|
|
|
|
host - 89.151 (?), 14.2.2020 18:57
Mám stejnou zkušenost. První slepice stržená, vytažená dokonce až přžed slepičárnu. A ta první měla od ocasu vyžránvšechny vnitřnosti Doslova výlízané. Asi po pěti dnech další, ale neměla již vnitřnosti vyžraný. Jezevčík mi náhle ve stodole vyštěkal ježka, že by se nevešel ani do klobouku. Teprve potom mi začal fungovat selský rozum. V noci může řádit jako v našem případě. Zeptejte se myslivců jaký to je predátor. Prošmejdí kde co ale co neumí to je SKÁKAT.. Jak jednoduchá věc mu zabrání ve vraždění je, že stačí žebříček ostavit od řádů na kterých slepice sedí.aby nemohl přelézt. A bylo vymalováno. Každý predátor zanechá stopu která odpovídá pachateli.Bylo mi hned podezřelé že,,pachatel" slepici nijak neroztrhal. Proti kuně jsem měl na vlezu do kurníku houpající dráty potřené desinfekcí známou z pánských piárů(neznám název). Naví vedle těch drátů jsem zavěsil silonku naplněnou vlasy od holiče. Tento tryk užívají myslivci v revírech. Přeji mnoho chovatelský úspěchů.
|
|
|
|
|
|
|
host - 198.58 (?), 6.2.2020 14:35
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.28 (?), 1.6.2013 20:49
Kanibalismus! Taky jsem řešil dravce a oni se žraly navzájem :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.107 (?), 9.9.2011 10:39
|
|
|
|
|
|
|
host - 137.188 (?), 28.10.2011 17:23
Mohi by jste mi prosím poradit, které zvíře slepici žere za živa bez zakousnutí?Našla jsem slepici s vytrhaným peřím na hrudníku, od nohou až po prsa měla jen kůži.Dřív se mi stalo, že jsem našla slepici s vyžraným břichem i několikrát posobě.Nevím na jakou škodnou se mám zaměřit, mysleli jsme si že to dělají potkani, ale lidé mi říkají, že kuny.Seník je plný trusu.Jednou jsem u nás viděla hranostaje, ale kuny nebo lasičky jsou tu určitě taky.Zajímavé je to že ji to nezakousne a za živa jí to vytrhá peří a pak začne hodovat... i si to tu slepici dokáže odtáhnout, že jsem třeba torzo našla za plotem
(vždy to bylo po setmění nebo brzo ráno, slepice mi chodí spát pozdě)
Děkuji za každou odpověd´
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|