Kde koupit slepice - Brno-venkov
|
|
|
|
|
 |
 |
|
slepičářka - (4) - 203.217 (?), 15.9.2013 17:10, zobrazeno: 38122x
Dobrý den, chtěla jsem poprosit o tip, kde koupit slepice v okolí Brno, Brno- venkov, Vyškovsko. Blízko nás je prodejna Prace, ale nečtu na ně moc dobré reakce. Pak k nám zajíždí kavapo. Nevím. Měla jsem představu nákupu slepiček od nějakého malochovatele. Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 58.114 (?), 16.9.2013 17:03
Vůbec se toho nebojte. Své první slepice jsem koupil přímo v Praci v drůbežárně, byly to vlašky koroptví a mám je pořád už třetím rokem a pořád nesou. Pravda nejsou to moc chovné kusy, do chovu bych z toho hejna pustil snad jen 2, každá má jiné zbarvení, někteá je rodobarvá atd. Ale vejce nesou spolehlivě a hodně velká bílé skořápky. Nyní řeším problém, že mi šumavanky nenesou a to mají pouze rok, staré vlašky to zachraňují. Vemte aspoň 10 slepic, 5 je málo, o moc víc nesežerou, stejně k nim musíte denně několikrát chodit, máte vybudovaný výběh a kurník. Je lepší vzít více kvůli ekonomice chovu, přebytky vajec nikdy není problém udat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
slepičářka - (4) - 203.217 (?), 17.9.2013 15:01
Jé já bch jích ráda měla aspoň deset. Je nás pět, hodně vařím a peču a máme sirokou rodinu, tak je kam dávat přebytky, ale máme málo místa na výběh. Tak zkusíme zatím pět a pak se třeba otrkáme a pořídíme větší chov na zahradu. Ta je obrovská, tam bych mohla mít velkochov :o))
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.146 (?), 17.9.2013 16:48
zdravím není dobre vzit par slepic a za par dní další akorat se budou rvát
|
|
 |
|
 |
 |
|
slepičářka - (4) - 203.217 (?), 17.9.2013 21:04
No tak rychle by to určitě nebylo. To já mluvím o roce i dvou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 116.251 (?), 9.6.2015 15:59
Zdravím drůběžáře. Mám na chalupě druhý rok 10 "vynesených z Dědic, letos 5 horalek z Prace, kohouta z Kavako a ještě pár slepic z Prace co zůstaly kdy děda zemřel, některé mají 5 let a stále nesou.. Na příští týden objednaných 5 kropenatých z Prace. I když s oblibou říkám, že naše vejce stojí 30,- (vše automat, vše na krmení koupit a 1x týdně z Brna 60km) jsem s kráskama spokojená a dělají nám radost. Vejce k té kráse máme jako bonus a ty "vynesené" nasnášely za rok víc než 2200 vajec. Krmíme namočenou pšenicí, šrot pšenice-kukuřie (šrotujeme na hrubo), vařené brambory, strouhaná řepa, cuketa, dýně (co je) od všech z rodiny zbytky pečiva a skořápky, hlavně voda. Volnost pohybu po velké zahradě.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|