Je tohle kanibalismus a nedostatek vitamínu?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 50.141 (?), 3.11.2016 7:20, zobrazeno: 16845x
Dobry den,
Poprosím Vas o radu. Je tohle kanibalismus nebo nedostatek vitamínu? Slepicky mají denní vybeh kolem 500m2 na zelené trávě. Na noc si vhodi do kurniku. Žádné parazity jsem a k jedné z nich nenašla. Podotýkám, ze jich bylo 7, vsechny z jednoho chovu, nikdy se mezi sebou nedohodovaly a pak toto. Dekuji moc!!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 3.11.2016 10:40
Zkuste, prosím, doplnit následující-viděla jste celý děj, při němž došlo k této události? Čím krmíte své slepice, kdy, jak, v jakých dávkách, jakým způsobem-rozhozem obilí naširoko, do krmítek, ve výběhu, či v kurníku...? Chov máte na očích-u bytu, domu, nebo mimo...? Jsou ve výběhu další, jiná zvířata-stále, nebo občas...? Škodná-pernatá, liška-jste na samotě u lesa...? SPCH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 50.141 (?), 3.11.2016 12:22
Dobrý den, dekuji. Slepicky mame na parcele, která se nevyužívá, je ale spojena s par celou na které je chata a ta je obyvatelná, v ní mame nájemníka.Slepicky jsou volné pustene, přístup mají do svého kurniku. Krmim přímo směsi od chovatele pro kurice, plus přidávám pšenici, rozdrolene skořápky od vajíček a kdyz jsou, tak občas nejake zbytky. Zrní dávám jednou denně, dávku doporučenou dle chovatele. U lesa jsme. Kdyz se to stalo, tak na parcele nikdo nebyl mimo najemnikova psa, který se dušujeje, ze jim nikdy nemohl nic udelat. Ba naopak on mi řekl, ze to je z nedostatku vitamínu. Ja osobně takový pocit nemám, myslim, ze holky mají dost vsecho, ale člověk nikdy neví. Bohužel jsem přišla o dvě slepicky, jednu jsem našla takto rano v kurniku a druha vypadala takto viz druha fotka. Možná to bude znít pro nekoho nepochopitelně, ale holky mame ochocene, přijdou na zavolání, pohladit se nechají a ted toto. Parcelu jsem nyní nechala oploitit, aby se nájemníkuv pes nedostal k nim. Ja osobně se přikláním k psovi, ale vzhledem k tomu, ze mi více lidi řeklo o kanibalismu a nedostatku vitamínu. Nerada bych neco podcenila a obvinovala neoprávněně. Proto jsem zadala o radu. Dekuji moc!
|  |
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 50.141 (?), 3.11.2016 12:24
Chov na očích přímo nemám. Jezdím jednou denně, než si je budeme moci přestěhovat k sobě.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 50.141 (?), 3.11.2016 12:26
A zrní sypu vždy na jedno místo v jejich výběhu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 50.141 (?), 3.11.2016 14:52
Dekuji, takze myslíte, ze take nedostatkem vitamínu to není? Dekuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 200.98 (?), 4.11.2016 14:19
Kdyby to bylo z nedostatku vitamínů tak se to děje postupně, ne "přes noc" a ne do masa. Kanibalismus je nesmysl. To by musely být slépky hladové.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.86 (?), 4.11.2016 16:02
Jak tady většinou píšete, je to slepice zabitá psem to je z fotek zřejmé. K tomu kanibalizmu. Devastace slepic je postupná trvá delší dobu. Nebývá příčinou nedostatek vitamínů, ale bílkovin.Nosnice většinou intenzívně nosí, schází jim bílkoviny ,začnou tím že pozbírají pírka ve výběhu, v kurníku, pokračují tak že zobnou kolegyni pírko na zádech dramatické se to stává jakmile objeví krev, nejčastěji když zahlédnou vyhřezlou kloaku u slepice která právě snesla vajíčko, Někteří kříženci jsou agresívnější, je to u nich problém. ALE u dobrého chovatele který nosnicím zajistí vyváženou krmnou dávku, případně sleduje chování nosnic a včas zakročí se kanibalizmus nevyskytne.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|