Je kohout nemocný?

host - 208.40 (?) 
4.4.2017 18:22

Pokud je tolik agresivní, že se před ním nikdo necítí bezpečně, vyléčí ho jedině silný vývar, nebo - jak říkávala už babička... ono ho to v té polívce přejde!

Dělat chytrýho sice lze, ale -co si na něm vemete, když se děcko bude bát na dvůr a nebo hůř... slepiček, protože zobou a bolí to???

Já jsem pro nekompromisní, krátký proces.

Moje zkušenost, jak naučit kohouta, aby byl,,protivný,, je honit před ním slípky. On si je brání a máme doma skokana. Pokud už se má něco takového dít (děti si hrají s drůbeží)..kohout musí být zavřený, aby neviděl, co se venku děje.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 240.228 (?), 6.4.2017 16:44

Jsem pisatelka příspěvku a tři výše, jak kohout skočil na malou sestřenici. Ne, vůbec bych neřešila, proč to kohout dělá a šel by. Vždyť nevíte, co je to za chov, z kterého pochází, vždyť jsou určitá plemena i šlechtěná na zápasy, bůhví, co se mohlo kde přimíchat. Nevyhovující chov pane S.P.,CH? Kurňa, nevím co by ještě tento chov chtěl, když slepice s kohoutem kralovaly hektarovému pozemku?!? Ano, vyskytlo se několik zlých kohoutů, ale to je při spotřebě: jeden kohout za tři roky, asi normální, že se tam za 30let vyskytnou i nějací zmetciwink A že by je někdo honil? Ne, to v žádném případě. Vesnická děcka, každé dítě vědělo, jak se ke zvířectvu chovat, to není jak teď, když přijedou vnoučata z města. Ale ani ty si nezaslouží potkat se z agresivním kohoutem. Jo, slípka klovne kdykoliv, stačí jen, když ji napadne ochutnat, co vám to trčí z boty a jestli to není třeba jedléwink Konvalinka

host - 208.13 (?), 6.4.2017 17:49

Jedstli se pan SPCH strefoval do vašeho chovu neodhadnu, neb jeho příspěvek je 2 roky starý (ale-jak praví klasik--nadčasový)

Jakou variantu pro řešení vaší nepříjemnosti jste tedy zvolila vy? Bude vám sloužit než doroste mladý a nebo jej necháte dožít celé 3 roky a pak teprve obměna?

host - 240.228 (?), 7.4.2017 0:09

Ne, kohout by šel okamžitě. I jsem kdysi psala, že bez kohouta máme slepice několik let a žádný problém. Stejně na vejcích sedět nechtěly. Ani s kvokáním problémy nejsou a nevím, jestli je nutné, aby měli jak píše paní Veselka toho,,vedoucího"wink a ochránce. Možná už je emancipace i u slepic a prostě si zvolí nějakou slepičí vedoucíwink Teď už s nima nebydlím, takže nepozorujusmiley Konvalinka

host - 157.239 (?), 7.4.2017 15:31

Nejsem žádný diktátor, jen se v ledasčem více shoduju s váženou Veselkou-myslím si totiž, že jiní živí tvořicheeky, než jsou Homo, nejsou na Světě jen a pouze pro naši potěchuenlightened. Právě proto, aby se mohli lidé-jakéhokoliv věku a fyzické zdatnosti pohybovat stejným prostorem, mezi zvířaty, je nezbytné o těchto co nejvíce vědět! Likvidace domnělého agresora-často kohouta by neměla být první volbou, pokud ano, tak jen tehdy, byl-li konfliktu přítomen člověk zkušený. Za takového nemohu pokládat každého zpovíkaného frackaangry-ten si nějaký klofanec, drápanec zaslouží. A spolu s ním ten, co ho nevaroval a nevartoval... SPCH

host - 240.228 (?), 7.4.2017 19:09

Ale v tom s váma naprosto souhlasím, opravdu si nehraju na vládce všehomíru a nechávám žít. Vždyť i ty mámy slípky umírají stářím. Vždycky říkám, že jsou to šťastné slepice. Volnost na velké zahradě, kde si hrabou, vlastně žijou bez omezení. Máma už je ani nezavírá, takže si chodí do kurníku a ven, jak chtějí. A vedle na vláknu jsem psala, že mám problém i postříkat housenky na kalině... už mi ji plení několik let po sobě. Neublížila bych mouše, poslední dobou mám i problém při okopávání zahrádky, když trefím žížalu, omlouvám se, omlouvám a mám z toho zlý pocit zbytek dneblush Jen, že se někdy prostě natrefí na kohouta potvoru a pokud pak člověk chodí na dvorek jen s vidlema, je to nepříjemné. A děda měl své zvířectvo rád, vzorně se staral, na dvorku byl celý den. Špatně chodil na nohu a díky poslednímu zlému kohoutovi i několikrát skončil na zemi. Vím, že se to říkalo o některých plemenech(jako: nekupujte si hnědého, to jsou potvory... to jen příklad, vážně už si nepamatuju, o která plemena šlo) a už si ani nepamatuju, jak vypadal ten babči poslední rapl, je to už skoro 30let. Konvalinka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz