Finanční a jiná pomoc včelařům

host - 41.2 (?)
10.6.2015 12:04

Zdravím přátelé,

Nařízení vlády č. 197/2005 Sb. ze dne 11. května 2005

- o stanovení podmínek poskytnutí dotace na provádění opatření ke zlepšení obecných podmínek pro produkci včelařských produktů a jejich uvádění na trh ve znění nařízení vlády č. 285/2007 sb., č. 373/2010 sb., č. 173/2011 Sb., č. 251/2013 Sb. a č. 400/2013 Sb.

Toto nařízení bylo přílohou časopisu Včelařství 4/2015 - zkuste sehnat, tam je vše.

Co se týče obcí - obec může přispívat včelařskému spolku, nikoliv jednotlivci. Například přispěje spolku na činnost s mládeží, nebo kulturní akci. Vše se žádá při přípravě rozpočtu obce na další rok.

Jinak Vás mohou podpořit ostatní včelaři. Někteří dávají dohromady pozůstalosti od kolegů a schovají pár věcí (se souhlasem dědice) do začátku pro budoucího přítele. I já to tak dělám. Horší je, že kamarád začíná včelařit už několik let a mě se ten medomet pro něj plete a pletelaugh

Záleží na jednotlivci zda se stane členem ČSV - člen zaplatí roční poplatek, každý měsíc dostane do schránky časopis včelařství, o nákup léčiva se stará důvěrník atd atd. dotace se podávají hromadně za celou ZO, vzorky měli se odevzdají důvěrníkovi a on je pošle najednou.

Snad jsem Vám to trochu nastínil

PS: pokud chce někdo začít, - nebát se, moc neotálet a vzhůru do nich. Je to tak nejlepší. Zvažováním se sdržujete od poznání. Pěkné popícháníčko přeje

Lukášwink

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 157.239 (?), 9.6.2015 11:32, zobrazeno: 11036x

Prosím vážené včelaře o informace o současných podmínkách chovu-jsou např. regiony, obce, které jsou více nebo méně ochotné podpořit stávající, nebo nové včelaře? Jak vidíte budoucnost tohoto specielního, nenahraditelného oboru? S obdivem a v úctě, S.P.,Ch.

host - 212.109 (?), 10.6.2015 0:15

Ptáte se na nesprávném místě.  Nejspíš Vás zajímá, jak snadno i levně nabýt a zaručeně s profitem prosperovat. Tak jednoduché to není a navíc ještě chtít, aby mi někdo dotoval, sponzoroval soukromou a často jen zájmovou činnost.

Dělám to jako hobby a jediná podpora je státní příspěvek na zazimovaná včelstva.    Je s tím "papírování" a pak z toho jsou srážky na vyšetření a léčení včel, plus členské příspěvky a jiné, takže z toho včelař nakonec dostane jen směšnou částku, nebo ještě při jednom včelstvu i doplatí ze své kapsy.

Začít včelařit na trochu slušné úrovni, si žádá několika tisícový kapitál a vklad - investici do základního vybavení i samotných včel. 

Neméně důležité a rozhodující jsou znalosti správné péče o včelstva. To se člověk hned a z knížek nenaučí.

A budoucnost?  Čím dál víc problémů přibývá.  

Asi tak, nemám zájem tu víc marnit svůj čas.

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 10.6.2015 1:02

Aniž bych chtěla předjímat názor tazatele, tak musím reagovat, protože tenhle komentář mi nepřijde zrovna na místě.

1. Z dotazu a jeho formy je patrná úcta ke včelařům a za 2. S.P.Ch už tady z diskuzí trochu znám a tak si troufnu říct, že jeho dotaz byl položen, protože včelařství sice dnes dělá "kde kdo", ale opravdových včelařů zase tak moc není. Sehnat dnes kvalitní med není nic moc "medového".

Z výše popsaného se tedy domnívám, že celý dotaz byl směřován na to, zda poctiví včelaři mají nějakou podporu, protože si S.P.Ch.  myslí, že by jí mít měli.

Howgh

host - 41.2 (?), 10.6.2015 12:04

Zdravím přátelé,

Nařízení vlády č. 197/2005 Sb. ze dne 11. května 2005

- o stanovení podmínek poskytnutí dotace na provádění opatření ke zlepšení obecných podmínek pro produkci včelařských produktů a jejich uvádění na trh ve znění nařízení vlády č. 285/2007 sb., č. 373/2010 sb., č. 173/2011 Sb., č. 251/2013 Sb. a č. 400/2013 Sb.

Toto nařízení bylo přílohou časopisu Včelařství 4/2015 - zkuste sehnat, tam je vše.

Co se týče obcí - obec může přispívat včelařskému spolku, nikoliv jednotlivci. Například přispěje spolku na činnost s mládeží, nebo kulturní akci. Vše se žádá při přípravě rozpočtu obce na další rok.

Jinak Vás mohou podpořit ostatní včelaři. Někteří dávají dohromady pozůstalosti od kolegů a schovají pár věcí (se souhlasem dědice) do začátku pro budoucího přítele. I já to tak dělám. Horší je, že kamarád začíná včelařit už několik let a mě se ten medomet pro něj plete a pletelaugh

Záleží na jednotlivci zda se stane členem ČSV - člen zaplatí roční poplatek, každý měsíc dostane do schránky časopis včelařství, o nákup léčiva se stará důvěrník atd atd. dotace se podávají hromadně za celou ZO, vzorky měli se odevzdají důvěrníkovi a on je pošle najednou.

Snad jsem Vám to trochu nastínil

PS: pokud chce někdo začít, - nebát se, moc neotálet a vzhůru do nich. Je to tak nejlepší. Zvažováním se sdržujete od poznání. Pěkné popícháníčko přeje

Lukášwink

host - 157.239 (?), 10.6.2015 12:17

yesD, D,Díky moc, za to info- za pomoc Lukášovi, stejně i p. Veselce- přesně tak jsem to myslel, líp bych to nenapsalyes. S.P.,Ch.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz