Zdravím přátelé,
Nařízení vlády č. 197/2005 Sb. ze dne 11. května 2005
- o stanovení podmínek poskytnutí dotace na provádění opatření ke zlepšení obecných podmínek pro produkci včelařských produktů a jejich uvádění na trh ve znění nařízení vlády č. 285/2007 sb., č. 373/2010 sb., č. 173/2011 Sb., č. 251/2013 Sb. a č. 400/2013 Sb.
Toto nařízení bylo přílohou časopisu Včelařství 4/2015 - zkuste sehnat, tam je vše.
Co se týče obcí - obec může přispívat včelařskému spolku, nikoliv jednotlivci. Například přispěje spolku na činnost s mládeží, nebo kulturní akci. Vše se žádá při přípravě rozpočtu obce na další rok.
Jinak Vás mohou podpořit ostatní včelaři. Někteří dávají dohromady pozůstalosti od kolegů a schovají pár věcí (se souhlasem dědice) do začátku pro budoucího přítele. I já to tak dělám. Horší je, že kamarád začíná včelařit už několik let a mě se ten medomet pro něj plete a plete
Záleží na jednotlivci zda se stane členem ČSV - člen zaplatí roční poplatek, každý měsíc dostane do schránky časopis včelařství, o nákup léčiva se stará důvěrník atd atd. dotace se podávají hromadně za celou ZO, vzorky měli se odevzdají důvěrníkovi a on je pošle najednou.
Snad jsem Vám to trochu nastínil
PS: pokud chce někdo začít, - nebát se, moc neotálet a vzhůru do nich. Je to tak nejlepší. Zvažováním se sdržujete od poznání. Pěkné popícháníčko přeje
Lukáš