Dobrý den.
Vlastně nevím, co poradit. Před cca 25 lety jsem byl chovatel. Brojleři v práci, někdy i doma. Už tenkrát se lidé podivovali, že jim kuřata doma tak nerostou, marodí, mají úhyny. A měli to vlastně jednoduché. Stačilo se zeptat a zároveň většinou dostali i potřebné (třeba vitamíny a zadarmo). Doba ale pokročila. Pokrok v chovu brojlerů mi připadá úžasný. Dnes celý vykrm (chov) trvá zhruba 5 týdnů (dříve 8). Technologie chovu dnes asi musí být mnohem preciznější. Domnívám se, že bez její znalosti (teploty, dny stáří, směsi, vitamíny, minerálky) nemá praktický význam se o chov ani pokoušet.
Proč tedy píšu? Někde na internetu jsem se dočetl, že jsou chovatelé, firmy, které produkují „brojlery“ určené (vyšlechtěné) pro domácí chov. Samozřejmě není to Ross, ale jiná drůbež. U těchto kuřat („brojlerů“) na domácí výkrm uvádí úplně jiné parametry chovu, odolnosti kuřat, vlastnosti masa a samozřejmě i jiné délky výkrmu. Já bych se poptal u producentů takových kuřat. Samozřejmě i na technologii chovu a potřebné. Dříve se malá drůbež běžně zasílala poštou. Také ještě jsou plemena těžších a těžkých slepic. Výkrm (chov) jejich kuřat ve výběhu by nejspíš byl spolehlivější a praktičtější. JG