Brojleři - kuřata

host - 111.8 (?)
8.6.2016 16:59

Dobrý den, také bych chtěl od chovatelů pár rad.Chtěl bych si pořídit tak 15-20 rozkrmených brojlerů na výkrm na maso.Od krocanů jsem již upustil.Výběh mám po krocanech cca 15 x 25 m.Spát budou v krůtníku 2.80 x 3 m.Na noc budou zavření pres den venku.Mám dávat nějaké vitamíny?Zastřihovat křídla nebo ne (plot z pletiva 1.60 m vysoký).Krmení asi zbytky z kuchyně, kopřivy šrot.Děkuji za každou radu, rpstylle@seznam.cz 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Martin.003 - (4) - 232.6 (?), 7.11.2013 18:49, zobrazeno: 27009x

Dobrý den, přemýšleli jsme nad variantou chovat brojlerový kuřata, ale moc jsem se o tomto chovu tady nedočetl. Mohl by mi někdo dát rady do začátku, krmení (jestli opravdu směsi BR1,2,3), jestli se snesou ve výběhu se slepicemi, a podobně.

Děkuji

host - 111.8 (?), 8.6.2016 16:59

Dobrý den, také bych chtěl od chovatelů pár rad.Chtěl bych si pořídit tak 15-20 rozkrmených brojlerů na výkrm na maso.Od krocanů jsem již upustil.Výběh mám po krocanech cca 15 x 25 m.Spát budou v krůtníku 2.80 x 3 m.Na noc budou zavření pres den venku.Mám dávat nějaké vitamíny?Zastřihovat křídla nebo ne (plot z pletiva 1.60 m vysoký).Krmení asi zbytky z kuchyně, kopřivy šrot.Děkuji za každou radu, rpstylle@seznam.cz 

host - 168.81 (?), 9.6.2016 23:48

Dobrý den.
Vlastně nevím, co poradit. Před cca 25 lety jsem byl chovatel. Brojleři v práci, někdy i doma. Už tenkrát se lidé podivovali, že jim kuřata doma tak nerostou, marodí, mají úhyny. A měli to vlastně jednoduché. Stačilo se zeptat a zároveň většinou dostali i potřebné (třeba vitamíny a zadarmo). Doba ale pokročila. Pokrok v chovu brojlerů mi připadá úžasný. Dnes celý vykrm (chov) trvá zhruba 5 týdnů (dříve 8). Technologie chovu dnes asi musí být mnohem preciznější. Domnívám se, že bez její znalosti (teploty, dny stáří, směsi, vitamíny, minerálky) nemá praktický význam se o chov ani pokoušet.
Proč tedy píšu? Někde na internetu jsem se dočetl, že jsou chovatelé, firmy, které produkují „brojlery“ určené (vyšlechtěné) pro domácí chov. Samozřejmě není to Ross, ale jiná drůbež. U těchto kuřat („brojlerů“) na domácí výkrm uvádí úplně jiné parametry chovu, odolnosti kuřat, vlastnosti masa a samozřejmě i jiné délky výkrmu. Já bych se poptal u producentů takových kuřat. Samozřejmě i na technologii chovu a potřebné. Dříve se malá drůbež běžně zasílala poštou. Také ještě jsou plemena těžších a těžkých slepic. Výkrm (chov) jejich kuřat ve výběhu by nejspíš byl spolehlivější a praktičtější. JG

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz