Adoptuje kvočna cizí kuřata?

host - 5.13 (?)
7.7.2015 11:51

Tak já mám jiné zkušenosti. Mám 2 kvočny brahmanky jedna měla 7 a jedna 6 kuřat. Teď jsem kuřata od jedné odebral a dal je ve dne k té druhé a hned je vzala a vodí všech 13 drobečků naprosto v pohodě. Ta druhá kvočna utekla do kurníku a hned si opět sedla na vejce které mi snesly ostatní slepice. Mám jich ještě 13 + kohouta. zatím jí nechám a uvidím. Pokud bude sedět tak jí ještě nějaké přidám.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 150.101 (?), 23.5.2015 12:06, zobrazeno: 17201x

Kvočna vyseděla jen čtyři kuřata, můžu dokoupit další a přidat je ke slepici, príjme je? Rozdíl 14dní mezi nímy.Máte s tím skušenosti?

host - 157.239 (?), 24.5.2015 6:26

Jde to, ale vždy existuje velké riziko ztrát. Hodně záleží na aktuálním stáří vlastních kuřátek-čím mladší, tím větší ochota-silnější pud-kvočny přichýlit další drobečky. Později, když původní-starší kuř.více běhají, by podstrčená mohla strádat chladem... S.P.,Ch.

host - 216.228 (?), 24.5.2015 8:10

No, spíš to nejde. Pokud byste to chtěl/a přece jen zkusit, dejte je pod ni v noci, potmě. A dokupovaná kuřata by měla být co nejmladší, ta starší, odchovaná uměle, už jsou zvyklá být samostatně, neumějí "řeč", takže je vlastně nemůže vodit.  Vlastní zkušenost - nasadila jsem pod vyzkoušenou kvočnu, která do té doby seděla na podkladcích, cca 10ti denní kuřata, a moc to nefungovalo, "neposlouchaly ji", běhaly si po svém. S jednodenními v tomto ohledu nebývaly problémy.

A také 14 dní rozdíl věku je dost.

host - 168.4 (?), 14.6.2015 11:33

Taky se mi to nepovedlo. Jedna z našich slepic se rozkvokala, a nemáme kohouta, takže seděla jalově ty tři týdny na podkladcích. Neměla jsem to srdce máčet ji ve vodě a točit v pytli nabo jak se to dělá. Když už jako měla mít ty kuřátka, zkusila jsem ji dát i s krabicí do výběhu s koupenými malými kuřátky. Jak ta potvora po nich šla!  Málem je pozabíjela. No, zkušenosti zelenáče jsou k nezaplacení a už to zkoušet nebudu.

naše kráska
naše kráska

host - 5.13 (?), 7.7.2015 11:51

Tak já mám jiné zkušenosti. Mám 2 kvočny brahmanky jedna měla 7 a jedna 6 kuřat. Teď jsem kuřata od jedné odebral a dal je ve dne k té druhé a hned je vzala a vodí všech 13 drobečků naprosto v pohodě. Ta druhá kvočna utekla do kurníku a hned si opět sedla na vejce které mi snesly ostatní slepice. Mám jich ještě 13 + kohouta. zatím jí nechám a uvidím. Pokud bude sedět tak jí ještě nějaké přidám.

host - 107.109 (?), 29.5.2021 22:03
Já měla maransku kvočnu a dala jí dvoudenní kuřata v noci a přijala všech 7 ks, pak další noc jsem přidala 6 týdenních a také je přijala. A ještě jsem brahmánce dala 14ti denní a také je přijala v noci. Doma mi neustále pípaly a pod kvočnou jsou ticho jak pěny. 🤗 A hlavně bez topení.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz