Schisandra

host - 224.3 (?)
10.8.2008 21:46

Mám schízu asi 4 roky, krásně roste.pne se, ale ani nekvetla a a nevím co sní.Je v polostínu porad´te ráda bych se dočkala alesponˇ jednoho plodenství Stačí jedna rostlinka?zdraví Derka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 50.252 (?), 3.3.2008 15:29

Co se týče chuti tak ta je nic moc asi jako rybíz a ktomu kdybyste žvýkali kůru nebo jehličí z borovice.

host - 132.221 (?), 15.9.2007 11:20

Přidávám se k této prosbě - na jaře jsem si koupila sazenici, snažila jsem se jí udělat co nejlepší podmínky dle svého nejlepšího vědomí a svědomí - do země jsem pod ní zakopala nádobu, aby držela vodu protože máme hodně písčitou a suchou zem a zasadila jsem jí do směsi kompostové zeminy, rašeliny a písku a nyní mám sice žijící ale nic nedělající sazenici. Budu vděčná za každou radu, aby se z této sazenice stala liana taková jak někteří  z vás popisují. Díky

host - 138.72 (?), 12.1.2008 14:55

Schizandra roste ve své domovině na náplavách podle řek, takže potřebuje lehčí, ale humozní půdu. Každoročně je třeba přidávat dobrý kompost a trochu rašeliny. Jako hnojivo je výborný granulovaný kravský hnůj, prodávaný v zahrádkářských potřebách. Důležité je mulčování a zálivka nechlorovanou vodou v suchých obdobích. Zálivka je nutná zejména po odkvětu a při narůstání bobulí. Jinak hodně opadává. Proto je-li suchý červen, musíme zálivce věnovat velkou pozornost, abychom měli bohatou úrodu.

host - 53.209 (?), 15.1.2008 14:29

Ve Velkém Oseku u Kolína v zahradnictví rostou klanoprašky po konstrukcích bývalých foliáků. Prodávají i sazenice a na výstavách v Lysé n.L. v loňském roce dávali ochutnat  plody klanoprašky i kustovnice.

host - 132.221 (?), 5.5.2008 23:07

K tomu abych měla solidní úrodu stačí jedna sazenice nebo jich musím zasadit víc? Mám málo místa-je možné sesadit 2 sazenice do jednoho místa? Díky 

host - 63.242 (?), 10.6.2008 21:25

Z usušených větviček je výborný čaj.Nalitr studené vody nalámat menší hrst větviček, vařit 5 minut pak stáhnou z plotny a nechat 10 minut luhovat. Čaj má růžovou barvu a krásně voní. Sladím medem. Proto když stříháte přebytečné větvičky, nebo odnože, nevyhazovat a sušit.Dobrou chuť.Jarda T.

host - 167.250 (?), 27.6.2008 20:24

Dobrý den mám takový problém mám klanoprašku už asi tři roky ale vůbec neroste je pěkná zelená ale pořád stejná mám ji mezi dvěma borůvkami tak jestli ji vadějí nevím nemáte někdo zkušenosti třeba s přesazováním děkuju Jarca

host - 224.3 (?), 10.8.2008 21:46

Mám schízu asi 4 roky, krásně roste.pne se, ale ani nekvetla a a nevím co sní.Je v polostínu porad´te ráda bych se dočkala alesponˇ jednoho plodenství Stačí jedna rostlinka?zdraví Derka

host - 5.83 (?), 14.8.2008 21:45

Dobrý večer, naše schisandra stávkovala dva roky, nerostla. Pak hodně kvetla, měla plody (jako rybíz), ale další dva roky  opět nic. Je velmi bujná, rozrůstá se do šířky. Její květy jsou velmi náchylné na jarní mrazíky. Vždy nám zmrznou a opadají. Ale nevadí!! Můžete užívat větvičky i listy, vařit čaj ze syrových, nebo ze sušených, účinky jsou téměř stejné. Nakládáme sušené větvičky i do slivovice, má velmi zajímavou chuť. Stačí mít jen jednu rostlinu. Snad se Vám zadaří a příští rok bude mít i plody. Hana

host - 60.99 (?), 3.10.2008 14:44

Prosím o radu.Koupila jsem v létě u Starkla sazenici schizandry.Byla poměrně malá a tak jsem ji přesadila a nechala zatím v květináči a teď se bojím ji vysadit, aby nezmrzla.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz