Angrešt jedině jako keř. Postupně mi odešly všechny stromky na meruzalce. Na keři je ovoce mnohem více a keř je dlouhověký. Momentálně se snažím si vypěstovat keř z beztrného angreštu ze stromku na meruzalce.
Prosím o radu, co to může být a jak ho zachránit. Je to několik let starý Zlatý fík, výborně plodí, i teď je samý plod, ale najednou mu začaly vadnout listy, nejsou suché, ale takové matné, bojím se, že o něj přijdu.
Pěstuji cca 20 angreštů různých odrůd. Měl jsem stejný problém, dokud byl angrešt roubovaný na meruzalku. Postupně jsem přešel na pravokořené a zatím nemám problém.
Angrešt jedině jako keř. Postupně mi odešly všechny stromky na meruzalce. Na keři je ovoce mnohem více a keř je dlouhověký. Momentálně se snažím si vypěstovat keř z beztrného angreštu ze stromku na meruzalce.
Jestli korunka vydrží do podzimu, tak utrhejte jednoleté výhony i s patkou starého dřeva. Někde ve stínu udělejte záhonek s přídavkem kompostu. Ty větvičky tam šikmo zastrkejte, nechte koukat jen špičku. Čas od času zalijte. Něco se ujme a budete mít keř. Jestli stromek odchází velice rychle, zkusil bych to už teď a častěji zaléval.Můžete použít i stimulátor.