problémy s Goji
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 252.35 (?), 19.7.2011 19:44
tak se mi zdá, že z toho nikdo z vás nějakou slušnou úrodu neměl. Já jsem jen jednou v životě viděl pořádně plodit kustovnici a to na starém výstavišti v Nový Sad, Jugoslávie.Byl jsem tam za války s humanitární pomocí a na tom výstavišti v jedné budově nás celníci odbavovali, tak jsem se díval co kolem roste. Kustovnice byla plná krásných červených plodů.tento klon by rostl dobře jistě i u nás.
Ono je to asi o tom, sehnat dobrou odrůdu.čínsky neumíme, nevíme z čeho ty plody sbírají a suší na kšeft pro nás.
Semena, která v tom jsou krásně hned rostou, velká část mi jich však uhyne.Geneticky by to mělo být totéž jako to, z čeho tam sbírají plody.Ale asi tam je tepleji a tak u nás se této formě nedaří.Kdoví zda to sbírají v mírném pásmu, nebo subtropickém nebo tropickém. Tady by šlo navštívit kvůli tomu podniky, které už nějakou zkušenost mají, zahradnictví kruh a j.
škoda, právě jsem jel kolem a nestavil se..Ještě pojedu do adavo
Divoké, které rostou u nás mají jen málokdy plod.Zato housenku často..
A kdo ví čím to zalévají, nemají tam čistou vodu.Smetí vyvážejí doprostřed řek.Udělali největší přehradu na světě, ale ta zaplavila smetiště a ted z ní nestačí lovit smetí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 21.203 (?), 10.10.2011 21:42
Kúpil som v Strarkli, pred rokom a pol teraz zarodila nazbierali sme asi 1,3 kila, strom cca 2,2 metra vysoký rastie rýchlo, je na slnečnom mieste, žiadna extra starostlivosť. Na jar som to ostrihal a teraz oberal inak nič.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 95.101 (?), 6.9.2012 23:31
To nevím, goji taky mám od té samé firmy, prostě roste i kvete.Ze začátku to vypadalo že z ní nic nebude, dlouho to trvalo než se chytila pak ale jak se chytila jede i kvete.Problém je zatím v tom, že plody nemám kvete dost pozdě, prý se to časem zlepší, tak uvidíme.zatím alespon použivám listy.M
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
500JJjj - (11) - 188.195 (?), 5.12.2012 15:21
Strom rastie veľmi dlho. Kustomnica je krík. Neverím že je to dvoj ročný krík. Podľa mňa je to zas len reklama.
Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 95.77 (?), 9.3.2014 0:45
Mne kupená kustomnica za mesiac narastla o 40 centimetrov, pán hovoril že to rastie jak blaznive, slubil že budu aj plody tento rok (2013) ale som ju nedal na miesto, mal som ju len vo velkom kvetináči a občas pohnojil ked som hnojim chilli papričky. Už cez zimu bola zasadena na mieste a už aj vidiet puky, tak sa uvidi čo s toho bude, mám doma 2 druhy. Jeden z.Zelenykurier. A druhu už neviem odkial. Dufam že sa podari a budu aj plody, tak isto dufam aj v rakytnik a aj v shisandru.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.132 (?), 19.3.2014 16:47
Mohlo by se podařit vypěstovat tyto keře na otevřeném venkovním stanovišti, ze semene? Máte někdo zkušenosti?
|
|
 |
|
 |
 |
|
r0m - Stříbrný Zahrádkář (100) - 71.128 (?), 17.4.2014 13:48
Vloni na jaře jsem vysel do kelímků co mně jedna paní zaslala dopisem :o),něco v pařeništi, něco za oknem a na podzim jsem tuhle jedinou co přežila letní vedra nasadil k jižní zdi a zapoměl na ni.
Letos na jaře zjistil že přežila a má se čile k světu.
Toto foto jsem pořizoval 22,3,2014 a níže je dnešní kde je znatelný přírustek a jak jsem někde četl, druhým rokem by ten přírustek již měl být daleko větší po zakořenění.
Ještě jim vyhřívám půdu tí,že jsem před ně dal 3 sklenice od okurek coby malé skleníky na ohřev půdy,z druhé strany jsou vyhřívány jižní stěnou domů,na podzim vyfotím pokud si vzpomenu,at je vidět pokrok růstu :p)
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|