Postupná úroda jahod (druhy)

host - 104.15 (?)
19.3.2017 15:54

Nie proti chloroze som nebojoval. Nebolo mojim cielom zachranovat danu odrodu za kazdu cenu. Mam tazsiu ilovitejsiu podu nivneho povodu s vyssim obsahom vapna, takze som chcel vyselektovat odrody, ktorym sa tu bude darit bez specialnej starostlivosti. Jedine co robim je ze na jesen pripadne skoru jar kyprim podu a cez sezonu primerane zalievam - aby bolo vlhko no nie premokrene, pripadne nastielam horcicnu slamu. Ostatnym odrodam to bohato stacilo. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 104.15 (?), 19.3.2017 15:54

Nie proti chloroze som nebojoval. Nebolo mojim cielom zachranovat danu odrodu za kazdu cenu. Mam tazsiu ilovitejsiu podu nivneho povodu s vyssim obsahom vapna, takze som chcel vyselektovat odrody, ktorym sa tu bude darit bez specialnej starostlivosti. Jedine co robim je ze na jesen pripadne skoru jar kyprim podu a cez sezonu primerane zalievam - aby bolo vlhko no nie premokrene, pripadne nastielam horcicnu slamu. Ostatnym odrodam to bohato stacilo. 

host - 35.93 (?), 19.3.2017 17:47
Pro jahody by mělo byt pH 5.5 - 6.5, mozna by to chtelo se pokusit u Vas pH snižovat pomoci kyselych hnojiv a delat postrik listovymi hnojivy. Na ostatních odrůdách to mozna není videt, ale pokud je pH mimo dane rozmezi, tak to není ono (vynos, velikost plodu).

host - 191.123 (?), 19.3.2017 11:55

Prohledal jsem objednávky v e-mailu, ze Sempry jsem si jahody nechal zasílat v srpnu 2012, srpnu 2014 a březnu 2016. Ve všech případech byla dodávka v pořádku, v balení bylo i pár rostlin navíc (patrně kdyby některá zašla) a při větší obejdnávce (to byla ta první) přidali i balíček odrůdy tuším Miss navíc (poloraná velkoplodá odůrda, celkem jsem s ní byl spokojený, ale nebyla v nabídce při dalším nákupu, tak jsem ji opustil)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz