Ostružiníky beztrnné
|
|
|
|
|
|
|
|
onry - (14) - 136.70 (?), 1.4.2009 6:48
Letos se mi podařilo hřížením získat 3 rostliny(beztrnné), dostanou je známí. Doufám, že jim nezplaní. Řízkování loni nevyšlo- z 60 řízků zasazených v březnu se zelenaly všechny až do srpna a pak začaly vadnout. Při kontrole neměl ani jeden kořínky jen pár mělo náznak kalusu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 175.250 (?), 29.3.2009 22:32
Odrůdu Thornfree už nemáme před třemi roky vymrzla i s kořeny a tak na jaro už nevyrašila. Se zmrznutím výhonů jsme měli skoro každoroční problémy, a pro její pozdní zrání jsme ochutnali jen část plodů zbytek na začátku října zmrznul.Chuťově považuji za nejchutnější ostružiny rostoucí planě na mezích a u lesa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kos - (2) - 18.164 (?), 1.4.2009 17:10
to je zase moc proti beztrnným ostružinám.Mně teda chutnají.
Malinoostružina mi taky moc nechutná.
Ostružiny jsou výborné.Chut divokých může být taky výborná pokud na takovou narazíte. Dnes lze zakoupit odrůdyArapaho, Navaho,dirksen, hull, lochnes a jiné chutově je nejlepší si je sám vyzkoušet.
Pro velkoodběratele jsou sazenice k dostání u firmy Jan Holub
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.34 (?), 2.4.2009 11:18
Thornfree pěstuji pres 5 let, jen jednou se mne stalo ze letorosty diky silnym mrazum (-30 oC) lehce vymrzli, ale jen cca 30 cm od konce. takze zadna hruza i tak byla uroda velmi dobra. Nejlepsi a hlavne nejchutnejsi vysosy mne dava na oslunene strane, ve stinu nebyly plody moc sladke. Ja jsem s ni velmi spokojen.
|
|
|
|
|
|
|
host - 107.84 (?), 28.5.2009 16:41
Moje ostružiny mají až pět metrů dlouhé šlahouny. Mám je uvázané ve třech patrech na drátech, no hrůza. Na jaře jsem objednal v zahradnictví KRUH beztrnou ostružinu, která nežene šlahouny do stran, ale vzhůru podél sloupku. Dorůstá výšku kolem dvou metrů a je samozřejmě beztrná. Jeden druh zraje dřív ARAPAHO a druhý je pozdnější NAVAHO. Cena je rozumná- 70 Kč za sazenici v kelímku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 29.106 (?), 17.5.2010 8:37
Jak mám pěstovat tuto ostružini (BEZTRNNÉ OSTRUŽINY,,NAVAHO)
má spoustu šlahounu z hlíny a nevím jestly jsou plané děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 17.5.2010 22:15
A proč by měly být plané??? Budou přece plodit příští rok, až letos odplozené uříznete - nebo jak chcete ostružiny pěstovat? Lída
|
|
|
|
|
|
|
|