Moruše - hledám jakékoliv informace
|
|
|
|
 |
 |
|
Mimmo - Diamantový Zahrádkář (2263) - 66.105 (?) 21.11.2009 21:05
Taky trochu moruše pěstuji. Vzhled černých plodů bych k ostružině mohl přirovnat, chuť však ne. Ostružiny mají plnější chuť s vyšším obsahem kyselin. Zralé moruše jsou spíše medové.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 18.164 (?), 27.11.2009 19:11
Když sázíte moruše, nesázejte je blízko domu nebo ani tam, kde chcete chodit.Šlapali by jste po napadaných, a ty přitahují mouchy.Známí to měli u vchodu a měli plný dům much.Vykáceli to, dali tam ořešák, který odpuzuje hmyz. Jinak moruší je moc různých, mnozí je množí semenem, takže to dopadá všelijak.Lepší by bylo roubované.
Výsev: na jaře jsem letos sebral pár plodů v želešické zkušebně, hned vysel a už mám asi 20cm semenáčky.ovoce sice nemá žádnou záruku kvality, ale k silnici se to dát může, neb naroubovat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 129.70 (?), 14.12.2009 15:11
Semínka Červené moruše jsem koupil na Aukru a přes léto mi vyrostlo dvoumetrové něco co se nepodobá moruši ale spíše lípě. Na internetu jsem zjistil, že jsem nebyl podveden a že tato moruše se dost liší od u nás běžně pěstovaných bílé a černé. Má ráda vlhčí půdu, rychle roste do výšky 15 až 20 metrů, snese zastínění je mrazuvzdornější... Tak se těším co mi vyroste
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 16.110 (?), 14.3.2011 14:10
Pamatuju z dětství, že to bývali velké stromy a plodů spousty, co padali na zem a husy se po nich mohly utlouct. A jestli někdo má takový rodící poklad na zahradě, je až trestuhodné si pod něj nerozprostřít plachtu a nezužitkovat do poslední šišky na dobré pití!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 124.15 (?), 20.12.2009 15:13
Dobry den, palenka z morusi je naprosto vyborna! :-) Nic vice krome osobniho senzorickeho zazitku ale bohuzel nemam...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 37.76 (?), 7.8.2012 8:50
Ví někdo, jaký je rozdíl mezi moruší Trnavskou a Bzeneckou - velikost keře (stromu), kvalita plodů... Jsem z Prahy. Chci ji nasadit k plotu, kde je místo tak 3m na šířku. Do výšky může růst klidně do 3-4 m.
díky
Z.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Vladimír Ťok - (5) - 150.82 (?), 17.9.2012 16:10
Něco, co jsem koupil jako moruši trnavskou mě už podruhé zmrzlo až k zemi, takže pokud jsem nebyl podveden, má mrazuvzdornost cca jako fíkovník. Doporučuji nebrat. Bzeneckou neznám. Mám semenáče černé moruše a rostou bez problémů, ale zatím dost bujně.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 37.76 (?), 21.9.2012 22:06
Můžete napsat, kde jste moruši "trnavskou" kupoval? V jaké oblasti Vám zmrzla?
Z.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|