maliník v samozavlažovací nádobě

host - 183.254 (?)
23.3.2007 8:07
Děkuji za odpovědi,jdu do toho!Měla jsem obavy,abych jim do staru dopřála dost prostoru.Přesazovat je budu,ale až po roce,příští rok na jaře.Vyjmu je z nádob,tak,jak budou rozrostlé,tedy včetně balu a zasadím na konečné stanoviště.Myslím,že když budu opatrná,mohly ještě v tom samém roce plodit.Nechci dělat odkopky a čekat zase další rok,až prokoření a vyženou nové šlahouny.Doufám,že to takto vyjde-kvůli maliníkům,ale i kvůli sobě.MALINY MILUJU!!!!!
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 183.254 (?), 22.3.2007 9:52, zobrazeno: 10041x
Prosím o radu.Zkoušel jste někdo pěstovat maliník na terase nebo balkoně v nádobě se samozavlažováním?Mám nádoby velké 40x40 cm,hloubka pro zeminu 25 cm,vzduchový prostor mezi vodní hladinou a zeminou.Mám totiž možnost dostat maliníky,ale na neupraveném pozemku (kolem stavby domku),zatím nemám možnost vysadit maliník na trvalé stanoviště. Díky za odpověď,Jana

M.Amihaesei - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (188), 22.3.2007 11:33
Tento způsob pěstování jsem sice osobně nevyzkoušel, ale je možný, proč ne. Maliník není náročný a nepotřebuje kvanta zeminy, takže podle mne mu to bude stačit. Není to sice typická rostlina pro nádoby, spíše se pěstuje venku na záhoně, ale jak říkám, je to možné.

host - 204.1 (?), 23.3.2007 7:00
Po nekolika letech budete muset vymenit zem a rosadit uplne by se zadusil.

host - 183.254 (?), 23.3.2007 8:07
Děkuji za odpovědi,jdu do toho!Měla jsem obavy,abych jim do staru dopřála dost prostoru.Přesazovat je budu,ale až po roce,příští rok na jaře.Vyjmu je z nádob,tak,jak budou rozrostlé,tedy včetně balu a zasadím na konečné stanoviště.Myslím,že když budu opatrná,mohly ještě v tom samém roce plodit.Nechci dělat odkopky a čekat zase další rok,až prokoření a vyženou nové šlahouny.Doufám,že to takto vyjde-kvůli maliníkům,ale i kvůli sobě.MALINY MILUJU!!!!!

host - 71.232 (?), 7.4.2007 21:26
Taky mam letos maliny v nadobach a jeste ke vsemu obycejnych. Objednala jsem je na podzim u starkla a myslela jsem naivne, ze na jare budu mit pripraveny zahon - ale bohuzel - manzel nejak nestiha. Takze zimu prezili v jednom kvetinaci zalozene v hromade hliny a na jare, kdyz uz zacinaly rasit jsem je podle odrud rozsadila do dvou vetsich kvetniku, kde budou muset vydrzet dokud nebude zahon. Pak je tam supnu hned, jakmile bude hotovy, budou to v podstate kontejnerovane sazenice, takze doufam, ze ani nic nepoznaji.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz