Maliník a mulčovací kůra
|
|
 |
 |
host - 29.162 (?) 3.4.2007 12:32
taky jsem toužil, taky jsem si pořídil.
Předpokládám , že nemáte nějaká kvantum sazenic ( třeba víc než 50).
Já jsem to na na části výsadby vyřešil tak, že jsem nastříhal 2 pruhy černé netkané textilie široké cca 30 cm, ve sponu výsadby jsem do nich vystříhl "zářezy" a dal jsem 2 proti sobě. Vnější okraje jsem přihrnul drnem, aby textilii neodnesl vítr. Mám to 3 rokem a je to ideální řešení . Výhonům maliníku pomůžu se dostat přes textilii, plevelu nepomůžu.. hnojivou zálivku ( mikroprvky) dávám pohodlně přes textilii. Až na tu počáteční pracnost lepší řešení neznám, teď lituju, že jsem to neudělal u všech sazenic.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 138.120 (?), 28.10.2006 19:58, zobrazeno: 24116x
Dobrý den,
manželka toužila po maliníku, tak jsme si jich pár pořídili. Bohužel mám velké mezery, co se pěstování maliníku týče. Chci se zeptat - můžu zasypat maliník mulčovací kůrou? Pokud se nepletu, tak se množí podzemními výhony, čemuž by ten mulč moc nevyhovoval.
Děkuji za rady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 191.35 (?), 28.10.2006 20:38
Stačí vrstva jen asi 5 cm, on ji stejně proroste.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 29.162 (?), 3.4.2007 12:32
taky jsem toužil, taky jsem si pořídil.
Předpokládám , že nemáte nějaká kvantum sazenic ( třeba víc než 50).
Já jsem to na na části výsadby vyřešil tak, že jsem nastříhal 2 pruhy černé netkané textilie široké cca 30 cm, ve sponu výsadby jsem do nich vystříhl "zářezy" a dal jsem 2 proti sobě. Vnější okraje jsem přihrnul drnem, aby textilii neodnesl vítr. Mám to 3 rokem a je to ideální řešení . Výhonům maliníku pomůžu se dostat přes textilii, plevelu nepomůžu.. hnojivou zálivku ( mikroprvky) dávám pohodlně přes textilii. Až na tu počáteční pracnost lepší řešení neznám, teď lituju, že jsem to neudělal u všech sazenic.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.23 (?), 8.4.2007 18:01
Já nemám s mulčováním čerstvě posečenou trávou dobré zkušenosti. Druhým rokem této aplikace začal maliník očividně strádat, schnout a uvadat. Rostlinolékař zjistil výskyt nějaké houby nebo plísně v půdě, doporučil mulč odstranit a zálivku Fundazolem, který se již ale nevyrábí. Mulč jsem odstranil, zkypřil půdu a čekal. Letos, zdá se, je to už dobré.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 71.232 (?), 9.4.2007 10:48
Ja take mulcuji travou a mam maliny kazdy rok vetsi - myslim tim rostliny - ne plody. Mulcuji travou i ruze a vinnou revu, a vsude pohoda.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 206.157 (?), 4.8.2008 0:07
Růže je lepší nemulčovat.
|
|
 |