kanadská borůvka nekvete a nerodí

MArty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (111) - 187.141 (?)
20.8.2008 21:54

To se docela máte, my jsme kupovali kanadskou borůvku ještě za totáče a plodit začala asi před osmi roky. no a že by těch borůvek byly kila to nejsou ani dnes - tak několik kusů a to jich stejně minimálně polovina nedozraje. Předloni jsme tedy koupili nějakou rannější a u té nám zase nějaká lesní potvora okusuje listí.

O ty "totalitní" se staráme jak potřebují a nikdo nebyl schopen říci proč neplodí. Keře to jsou ale krásné a velké.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Járuš - (1) - 189.139 (?), 20.8.2008 19:18, zobrazeno: 24986x

Mám kanadskou  (snad) nebo keřovvou borůvku již 3.rok. Zkrátka "Heidi" od Starkla. Pěstuji podle návodu pečuji jak se má přesto letos třetí rok po výsadbě měla 5 květů ač keřík je pěkně narostlý.Udělaly se bobule ale nakonec zmodral jen jeden plod Buď ostatní 4 sežraly slimáci, zkrátka ochutnala jsem jedinou borůvku po 3 letech. Srdce mi puká lítostí, když čtu příspěvky a každý má kila plodů Já ne,. V čem je chyba? možná, že to ani není borůvka... Poradíte mi co může být špatně? Děkuji. Elen

MArty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (111) - 187.141 (?), 20.8.2008 21:54

To se docela máte, my jsme kupovali kanadskou borůvku ještě za totáče a plodit začala asi před osmi roky. no a že by těch borůvek byly kila to nejsou ani dnes - tak několik kusů a to jich stejně minimálně polovina nedozraje. Předloni jsme tedy koupili nějakou rannější a u té nám zase nějaká lesní potvora okusuje listí.

O ty "totalitní" se staráme jak potřebují a nikdo nebyl schopen říci proč neplodí. Keře to jsou ale krásné a velké.

host - 121.60 (?), 19.1.2009 18:10

Mám již 14 keřů kanadkých borůvek a vždy několik kg plodů, průběžně až do pozdního pdzimu. Vždy na podzim odplevelím a hodně zasypu lesní hrabankou. Vodu používám ze sudů i ze studny, v žádném případě u žádných rostlin na zahradě nepoužívám umělá hnojiva ani chemické látky. Proti ptákům používám(a úspěšně) pověšené, vyřezené diskety. Hodně úspěchů přeje Květa: tozice@seznam.cz

host - 161.138 (?), 17.9.2008 22:35

Znám problém, kdy na nás zbyde jedna borůvka. Musíte vstávat ráno brzy a rovnou na zahradu. Kosové se v létě budí ve tři a v pět hodin se živí vašimi borůvkami. Tak to je tedy legrace, ale trochu pravdivá. Nezbývá - až se borůvka rozplodí - přikrývat keř sítí, nebo netkanou textilií. Ale pozor - až na zem. Ty potvory si najdou skulinku a vlezou za dobrotou i pod síť.

Ještě jednu připomínku. Borůvka patří mezi vápnostřezné a proto nezalévat vodou z vodovodu, ani studny a nepoužívat hnojiva s přísadou vápna, na př. Cererit, NPK a pod, kde jako pojivo při granulování se používá sádra. Tak vodu dešťovou a hnojiva na rododendrony rohosku a pod. Skála

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 22.9.2008 10:36

Otázek je víc, jak je velká, jak prospívá, v jakém je prostředí? Jaké je jejich stanoviště. Jak často je zaléváte? jsou vysazené "na pytlích rašeliny"?

Borůvky v poodstatě netrpí na žádné choroby, dejte jim hodně rašeliny, hnojiva pro rododendrony, opravdu hodně je zalévejte a jen rostou, rostou a rostou. (pokud je člověk nevysadí do nevhodné zeminy, nebo pod strom do stínu, nebo pokud je nesuší)

Pokuste se podrobněji popsat, jak se o ně staráte, a kde jsou vysazené. Jinak Vám nelze pomoci.

host - 46.23 (?), 28.11.2008 19:31

my máme asi 30keřů borůvek.Nejprve jsme měli dvě a další rok zase dvě.Hned druhým rokem jsme sklidili pěknou urodu.to nás natěšilo tak, že jsme to rozjeli ve velkém.borůvky pouze 2krát ročmě přihnojíme speciálním hnojivem pro borůvky.jinak je zasypáváme pilinama a hodně hodně zalíváme jinak nic.na těch nejstarších kterým je 5-6let máme opravdu několik kg výborných a zdravých dobrůtek

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků11:11
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz