Jahody rozrůstání

host - 220.186 (?)
2.11.2011 14:46

:-))  Asi jste ještě jahody nepěstovala, že? Rozrostly normálně - šlahouny. Odnože na šlahounech se používají k dalšímu množení a k výsadbě na nové záhony (jen ty nejsilnější, plodí pak další rok). Pokud nechcete jahodník množit (původní keře vydrží maximálně 3 roky, pak už je úroda malá), je třeba vyrůstající šlahouny z rostlin odstraňovat. Nezapomeňte také jahodník zjara před květem a po ukončení sklizně přihnojit (třeba cereritem). V době růstu plodů potřebuje zalévat, jinak budou jahůdky malé.           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 187.207 (?), 2.11.2011 10:40, zobrazeno: 5504x

Dobrý den, prosím o radu, jahody se mi letos podivně rozrostly tak, že z každé rostlinky bylo najednou rostlin několik, ale hodně slabých vytáhlých, a téměř žádné jahody z nich nebyly. Poradíte mi, kde se stala chyba? Děkuji moc, Romana 

host - 220.186 (?), 2.11.2011 14:46

:-))  Asi jste ještě jahody nepěstovala, že? Rozrostly normálně - šlahouny. Odnože na šlahounech se používají k dalšímu množení a k výsadbě na nové záhony (jen ty nejsilnější, plodí pak další rok). Pokud nechcete jahodník množit (původní keře vydrží maximálně 3 roky, pak už je úroda malá), je třeba vyrůstající šlahouny z rostlin odstraňovat. Nezapomeňte také jahodník zjara před květem a po ukončení sklizně přihnojit (třeba cereritem). V době růstu plodů potřebuje zalévat, jinak budou jahůdky malé.           Lída

host - 187.207 (?), 3.11.2011 10:08

Kdepak, nejedná se o šlahouny, které se používají na množení, asi jsem to špatně popsala. To co se mi stalo vypadá jako když si představíte jednu rostlinku, která má max.3-4 listy, ale stonky těchto listů jsou hubené a vysoké a takto bylo více rostlin v trsech-hned vedle sebe. Třeba 8 rostlinek, takže ne poheld to vypadalo, že je to jeden keříček, ale vytáhlý. Šlahouny z rosltinek šly také, ale ty jsem neměla na mysli. 

host - 25.2 (?), 5.11.2011 15:00

AHA, tak to se nejspiše jednalo o stare trsy některe odrudy toto dělaji.-Pravidlo pěstovani na jednom mistě max 3roky je i o tomto, neni to jen o boji s škudci a nemocemi ale pravě i rozrustani sazenic nejen šlahouny ale i trsy, a ty jsou diky utlačovani matečnici drobnějši a meně vyvinute, ale po rozsazeni se v pohodě rozrostou.- ALE je to jedna z možnosti.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz