Heinemannův pozdní
|
|
 |
 |
host - 184.133 (?) 2.5.2017 9:26
Za našich mladých let dozrával až v září, keře vypadaly větší než nyní... Teď zraje o něco dříve, i třeba na Šumavě, stejně jako vše okolo nás. Mezera mezi zráním Tatranu a Heinemannova je větší. T. má luxusně velké hrozny s velkými kuličkami, v zahradě sklízí obdiv. Pozdní a dobrá, plodná, byla Slovakia. H. špatně koření z řízků. Zkuste Velké Losiny, tam ho mají. Dost se objevuje jako jeden z rodičů nových odrůd. Když je sucho, oberou ho ptáci ještě když je růžový. Bílé rybízy drží dlouho na keři i stromku, nic je nesežere. přezrálé jsou chutí podobné, nejsou tak kyselé.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
hanka1 - (15) - 198.209 (?), 23.4.2017 22:11, zobrazeno: 5513x
Netušíte, kde by se dal koupit? Nemůžu ho sehnat. Láká mne pozdní doba sklizně (asi nejpozdnější červ. rybíz a to, že údajně neopadává a že je vhodný i do vyšších poloh). pokud máte někdo zkušenost budu ráda, zda to tak skutečně je a také jak moc se musí stříkat, jak je odolný vůči chorobám. A v příp. že ho neseženu, je vhodnější Rovada či Holandský červený příp. nějaký jiný pozdnější rybíz? Upřednostňuji odolný, sladší, doba sklizně delší-je to na chatu, kde nejsme stále, odolný proti chorobám.. děkuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 184.133 (?), 2.5.2017 9:26
Za našich mladých let dozrával až v září, keře vypadaly větší než nyní... Teď zraje o něco dříve, i třeba na Šumavě, stejně jako vše okolo nás. Mezera mezi zráním Tatranu a Heinemannova je větší. T. má luxusně velké hrozny s velkými kuličkami, v zahradě sklízí obdiv. Pozdní a dobrá, plodná, byla Slovakia. H. špatně koření z řízků. Zkuste Velké Losiny, tam ho mají. Dost se objevuje jako jeden z rodičů nových odrůd. Když je sucho, oberou ho ptáci ještě když je růžový. Bílé rybízy drží dlouho na keři i stromku, nic je nesežere. přezrálé jsou chutí podobné, nejsou tak kyselé.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|