Mel jsem 4 roky zahradu. Tyhle odrudy jsem vybral jako nej. U domku je mam druhym rokem. Jsem cca 22om.n.m ale stejne angresty jsem bral rodicum kteri jsou cca 350m.n.m. Nej je asi prima pax niesluchovski. Zdenek
Dobrý den, potřebovala bych poradit s výběrem černého a červeného rybízu a angreštu. Pročetla jsem tady několik diskuzí, ale jsem z toho jelen :-). Podle příspěvků dost záleží na klimatických podmínkách, u nás jsou tyto: 375 m n m, teplo, spíš sucho, písčitá vysychavá půda. Už několik let mám černý Ben Hope, jsem s ním docela spokojená, plodí hodně, hezky roste, jen občas se mu v létě "upečou" bobule a trochu mívá rez. Poradíte nějaké vhodné odrudy?
Já jsem čerpal některé info třeba tady tu. Vybral jsem a loni zasadil angrešty Niesluchovski, Pax, Remarka, 2x Prima, Karát a Rolondu. Z rybízů Rovadu, Rosetu, 2x Blanku a Titanii. Zdenek
Mam kríkový Ojebin 2x podľa mňa dobra odroda, chutná a aj bobule dosť veľké. Čo ma sklamala stromkova Titania je u mňa kyslá a plodu dozrievajú postupne. Máte s Titaniou podobnú skúsenosť?
Děkuju za tipy. Tuto diskuzi jsem samozřejmě pročetla. Tyto odrůdy, co popisujete, máte tedy od loňska? Takže dlouhodobější zkušenosti s nimi nemáte? Daří se je jim, jde říct, která je ta nej? Máte podobné klimatické podmínky, jako jsem psala?. Omlouvám se za dalších tisíc otázek, mám malou zahrádku v zahrádkářské kolonii a víc než jednu odrůdu od každého druhu už tam nenacpu.
Mel jsem 4 roky zahradu. Tyhle odrudy jsem vybral jako nej. U domku je mam druhym rokem. Jsem cca 22om.n.m ale stejne angresty jsem bral rodicum kteri jsou cca 350m.n.m. Nej je asi prima pax niesluchovski. Zdenek
Oběhněte sousedy a poptejte se, co se jim z rybízu daří ve Vaší lokalitě. A jestli by Vám nedali ostříhané výhony.Nejlépe na podzim Jednoleté rozstříhejte na 5-6 oček a šikmo zapíchejte do země někde ve stínu. Za rok výhony zastřihnete do roviny za 3-4 očkem a sazenici utopíte na stanovišti tak, aby koukala jen horní očka.Roste to samo. Angrešt se ujímá hůře, Ale i tak se nějaká sazenice ujme.
Určitě bych nevynechal černý Démon. Zraje ze všech jako první a dobře chutná. Z červených nedám dopustit na klasický Losan a z bílých mi nejvíc chutná Jantar