V tohtoročnej sezóne som okrem ošetrenia viniča nestihol v záhradke postriekať nič. Vlastne áno- konce výhonov jabloní na drôtenke 1x malým pollitrovým rozprašovačom proti voškám, 1 stromček červ. ríbezlí 1x akaricídom a 1 palmetu hrušky 2x akaricídom proti vnovníkovi zavlečenému vrúbľami (Dekora?, Erika?) Na 90 percentách ovocnín teda oberám a konzumujem s príjemným pocitom nezávadné bio- ovocie. Výnimkou nie sú ani egreše. Pestujem Prim, Remarku, Martlet a Viking. Doposiaľ som nezbadal jediný príznak ochorenia. Viem, že chuťovo sú staršie neodolné kultivary typu Zlatý fík či Králíčkův červený lepšie, ale pri plnom dozretí sú rezistenty takisto výborné a starosti s chemickou ochranou + nepríjemný pocit pri konzumácii chemicky impregnovaného ovocia ma netrápia. Stačí si pričichnúť k starému známému Bayletonu proti múčnatke a prejde vás chuť čokoľvek Bayletonom ošetrené vziať do úst. V 80. rokoch som to tak nevnímal, ale človek sa na staré kolená stáva fajnovejší, najmä ak má z čoho vyberať. Plody Primu pestovaného aj na drôtenke mi stále držia v korunkách stromčekov už niekoľko týždňov. Bobule sú síce mäkšie, ale stále chutné.