Tlakove impregnovane drevo pro detske hriste Jungle Gym

host - 148.190 (?)
23.8.2011 12:58

Pravda je, že čím je impregnace hlubší, tím lépe. Po oschnutí povrchu by to mělo být i zdraví nezávadné, alespoň o nezávadnosti na stránkách Jungle Gymu píší a určitě by jste k tomu měl dostat při koupy i nějaký doklad. Taky jsem nejspíš chtěl kupovat něco od nich, ale ty ceny a už jen to, že je to pouze impregnované mě odradilo. Pořád si myslím, že pořádně natřené dřevo lazurou vydrží déle než jen impregnované. A co jsem viděl tak po čase ty hřiště bez nátěru vypadají opravdu škaredě. A ze zkušenosti při mé stavbě je zrovínka to natírání tou nejpracnější částí...   Petr

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 27.88 (?), 19.8.2011 1:58, zobrazeno: 4084x

Zakoupil jsem detske hriste Jungle Gym vcetne reziva. Vahal jsem zda si obstarat drevo vlastni ale nakonec hlavne z casovych duvodu jsem volil zakoupeni jiz nakraceneho tlakove impregnovaneho reziva od oddavatele Jungle Gym.

Muj dotaz se tyka prave tlakove impregnace dreva. Drevo mi prislo dost mokre, pri vrtani otvoru pro vruty byly piliny po vrtani mokre a zelene i ve 40mm hloubky.

Mate nekdo zkusenost jak takove drevo bude vypadat treba za rok? Zda bude schopne nateru? Je bezpecny kontakt deti s takto osetrenym drevem?

Diky.

host - 111.225 (?), 22.8.2011 11:53
Pokud je dřevo tlakově impregnované, musí být mokré - alespoň pár týdnů po impregnaci. Čím hlubší vsak vody s impregnací do dřeva máte, tím lépe - to není závada. Nátěr udělejte klidně po roce, až to dřevo vyschne, natřít jej můžete prakticky jakoukoli lazurou, nebo barvou na dřevo. Jedná se ale jen o estetickou záležitost - impregnované už je

host - 107.237 (?), 22.8.2011 12:10

Děti a přímý kontakt se dřevem - nátěr na 99% nebude jen estetická záležitost, ale hlavně ochrana zdraví dětí. Záleží z čeho je složená impregnace - zjistěte si to. Bez ověření zdravotní nezávadnosti/ ošetření povrchu bych na to děcka nepustil.   Gl.

host - 148.190 (?), 23.8.2011 12:58

Pravda je, že čím je impregnace hlubší, tím lépe. Po oschnutí povrchu by to mělo být i zdraví nezávadné, alespoň o nezávadnosti na stránkách Jungle Gymu píší a určitě by jste k tomu měl dostat při koupy i nějaký doklad. Taky jsem nejspíš chtěl kupovat něco od nich, ale ty ceny a už jen to, že je to pouze impregnované mě odradilo. Pořád si myslím, že pořádně natřené dřevo lazurou vydrží déle než jen impregnované. A co jsem viděl tak po čase ty hřiště bez nátěru vypadají opravdu škaredě. A ze zkušenosti při mé stavbě je zrovínka to natírání tou nejpracnější částí...   Petr

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz