opora růží a jiných popínavek

Lenka U. - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (71) - 114.199 (?)
2.7.2008 19:18

Asi to není, co jste chtěla, ale tady je můj neumělý pokus o oporu z proutí. Pro růže a pnoucí trvalky by se dala celkem snadno vyrobit ze silnějších drátů, vyplést slabším. Kotvení není nutné, stačí zapíchnout. Když se postaví dvě k sobě a ohnou se vrchní přečnívající pruty, vznikne branka - já ji měla vloni z fazolí a bylo to velice pěkné.

opora z proutí
opora z proutí
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 158.242 (?), 2.7.2008 16:16, zobrazeno: 21395x

Kdo mi poradí, kde sehnat jednoduchou oporu na popínavé růže nebo jiné popínavé rostliny. Mám představu rozmístit po zahradě jednoduché opory, zhruba vysoké 2 m, široké 1,5 m a různě osázet. Nechce se mi investovat do složitých a drahých dílců, které se dodávají k pergolám. Když začnu oporu sama vymýšlet, tak mám problém s ukotvením do země, aniž bych dělala složité betonové patky. Kotvící trny do země se prodávají nejmenší pro sloupy k pergolám - 70 x 70 mm.Děkuji za každou radu zahrádkáře - kutila. Marie č.

Lenka U. - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (71) - 114.199 (?), 2.7.2008 19:18

Asi to není, co jste chtěla, ale tady je můj neumělý pokus o oporu z proutí. Pro růže a pnoucí trvalky by se dala celkem snadno vyrobit ze silnějších drátů, vyplést slabším. Kotvení není nutné, stačí zapíchnout. Když se postaví dvě k sobě a ohnou se vrchní přečnívající pruty, vznikne branka - já ji měla vloni z fazolí a bylo to velice pěkné.

opora z proutí
opora z proutí

host - 62.154 (?), 2.1.2009 17:02

host - 71.159 (?), 2.1.2009 17:25

Tak toto tiež využívame na pestovanie fazule. Je to perfektné.  Ale k ružiam: ťahavú ružu mám na vchodovej bránke a veľmi sa jej darí, na hrachor a ťahavé tekvice som kúpila kovové konštrukcie v Liedl-i a a som s nimi spokojná už 5 rokov. Takisto aj na plamienok. Ale najkrajšia je ťahavá ruža -Rambler, ktorú som vysadila k starej hruške a tento rok už dosiahla jej vrchol cca 6 m, je to krásne, každý to obdivuje.Prajem veľa úspechov, nech sa ružiam darí všade.

Dana

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025