Venkovní kala
|
|
|
|
|
|
|
host - 224.3 (?) 21.5.2008 14:32
Dobrý den, mé zkušenosti s kalou jsou podobné: zakoupené jsem vysadila do jižního záhonu, ale roh stíněný před poledním sluncem a docela vlhký, kaly krásně kvetly a namnožily se. Po zatažení jsem je nechala v poloteplé verandě (stále cca 16 st.), na jaře jsem udělala chybu - vsadila do záhonu, ale chtěla jsem jim přilepšit a do zeminy jsem přimíchala uleželý koňský hnůj. Po 2 měsících jsem je vyházela rozbředlé... Zakoupila jsem nové, dala do velké nádoby - ale opět s hnojem, dlouho nerašily, opatrně jsem kontrolovala - ale zas uhynuly... Vrátím se zas k osvědčenému Kristalonu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 238.205 (?), 12.5.2012 16:14
z toho co zde čtu nabívám dojmu, že pěstování kaly v květináči na terase asi není moc vhodné... nebo ano?? kaly mám moc ráda, ale bohužel nemám zahradu, na co si mám dát pozor při pěstování kal? děkuji za rady Majka
|
|
|
|
|
|
|
host - 101.154 (?), 15.5.2012 11:13
Dobrý den, posílám fotku kaly, kterou jsem dostala před dvěmi lety.V zimě je v květináči ve sklepě při teplotě cca10-15st, jednou za 14 dní lehce pokropit, v únoru domů do tepla a začít zalívat.Jak začne růst, tak přesadit do nového substrátu a jak se venku oteplí, tak otužovat přes den venku.Tento rok je už měsíc venku i přes noc.Hnojím Kristalonem jednou týdně. Lenka
|
|
|
|
|
|
|
host - 54.27 (?), 15.5.2012 13:40
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.182 (?), 16.5.2012 0:02
Mám je také v květináčích už více let, více barev. Zakoupené narašené hlízy jsem zasadila do květináčů, mírně zalila. Znova jsem zalévala, až se nad zemí ukázala špička a zálivku postupně zvyšovala, jak rostla. Občas jsem pohnojila. Vykvetla, odkvetla, pěstovala jsem listy až do podzimu. Pak nechat zaschnout, suché listy odstřihnout. Celé i s květináčem je mám přes zimu postavené v ložnici, kde je tak cca 17-18°C. Nezalévám. Zjara se nad zemí začnou ukazovat narašené špičky. Hlízy vyndám a zasadím do čerstvé zeminy a mírně zaliji... Lída
|
|
|
|
|
|
|
host - 119.89 (?), 1.7.2012 10:53
dobrý den,
opbracím s na vás s prosbou- mám několik různě barevných kal v květináči pod pergolou, tedy ve stínu, nevím, zda je to letošním pověrně vlhkým počasím (téměř jse je díky tomu nezalévala) nebo zda jde o nějakou chorobu, některé z rostlin během velmi krátké doby (cca půl dne) svěsily listy i květy, které při doteky odpadávájí, jsou uhnilé, vyndala jsem tedy hlízy z půdy, jsou rozbředlé a shnilé, co teď? mám v plánu je nechat na slunci zaschnout a když to půjde je znovu zasadit, je to tak správně? díky moc za rady, snad se ty mé krásky podaří zachránit...
majka
|
|
|
|
|
|
|
host - 60.12 (?), 14.12.2014 13:59
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Dostala jsem od sestřenice dvě hlízy kaly. Mám je dané v kelímku na okně. Ale nevím kdy je mám zasadit do země, abych to nějak nepokazila. Předem moc děkuji za radu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 181.231 (?), 25.4.2017 11:05
Zdravím, všude se píše jak pěstovat, já jám problém poznat na nenaklíčených hlízách kterou stranou je mám dát do země.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|