Tulipány
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 184.72 (?), 5.9.2011 20:47
Prosím, kdy se sázejí tulipány?Myslím teď v září, děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.182 (?), 5.9.2011 20:56
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 76.254 (?), 13.2.2012 9:03
O víkendu jsme byli v Amsterdamu a i když jsem to neměl vubec v plánu, neodolal jsem a několik sáčků cibulek tulipánů jsme dovezli. Co s nimi tedy ted, když se zde dočítám, že se sázejí na podzim? Mohl bych je pěstovat volně nebo i v nádobách. Mám je zasadit? díky! Honza
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 16.163 (?), 13.2.2012 10:07
Pro Honzu. Doporučuji uložit v suchu a chladu a vyčkat na rozmrznutí země natolik, aby se daly zasadit. Tím myslím, aby se dal vyhrábnout rigol a zahrnout, třeba uprostřed zimy, nikoliv čekat na nějaké prohřívání země. Mám to odzkoušené, když v lednu kupuji cibule z výprodeje, funguje to. Pokvetou kapku později, ale bude se jim dařit dobře.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Marvella - Zlatý Zahrádkář (820) - 35.114 (?), 13.2.2012 10:14
Dobrý den Honzo, bohužel je asi teď země všude zamrzlá. Já jsem sázela cibule z Amsterodamu letos v lednu, byl to opožděný vánoční dárek. Ale zem byla rozmrzlá a počasí téměř jarní. Osobně bych počkala až do doby, kdy se bude možné rýpat v zemi a cibule bych zasadila. Ale pokud máte možnost, cibule zasadit do truhlíků, mít je někde na světle, v zimě, ale né v mrazu, určitě bych do toho šla. Pak Vám budou kvést v nádobách a po odkvetení je možné je zasadit tak, jak se "má". Vloni mi tímto způsobem vykvetly cibuloviny, kterým jsem nedávala šanci a bylo mi líto je vyhodit. Jaké bylo překvapení, když mi začali kvést narcisy, hyacinty i tulipány v truhlících, které na osázení teprve čekaly. Marcela
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |