Není to náhodou Juno bucharica? Je to jeden asi ze čtyř poddruhů kosatců (pokud bereme širší pojetí rodu kosatec). Juno, kosatčíky a kosatečky jsou opravdu cibulovité "poddruhy" kosatců. Josef.
Ne ta zcela. Irisy mají jak hlízy, tak cibule a zrovna Iris x hollandica má cibuli. Dají se běžně koupit za příjemnou cenu. Informace pisatelky je zcela správná. Stanislaw
To je pravda, ty velkokvěté "americké" mají oddenky a ty koukají ze země a líbí se jim, když jim z nich odstraním vápnitým dolomitem mech. Cibulku má např. "Kosatčík" (tak jsem koupila) a ten má menší květ a teď PO ODKVĚTU VYPADÁ JAKO VELKÝ TRS TRÁVY. Bez milosti je seřezávám pokud možno do "A". Souhlasí i s tím.
Není to náhodou Juno bucharica? Je to jeden asi ze čtyř poddruhů kosatců (pokud bereme širší pojetí rodu kosatec). Juno, kosatčíky a kosatečky jsou opravdu cibulovité "poddruhy" kosatců. Josef.
Silně mi připomíná bahenní žlutý iris. Já ho sice pěstuji v jezírku, ale přítelkyně, které jsem dala aplégr ho zasadila do půdy. Roste sice, ale je mrňavý, takové irisí nedochůdče. Foá