Kdy zasázet cibule tulipánů koupené v květnu?

host - 115.31 (?)
14.5.2008 11:37

Přesně tohle dilema jsem řešila před pár lety po návratu z Holandska v tuto roční dobu. Většinu cibulí jsem zasadila hned (jednalo se o směs různých cibulovin). Většinou ještě tentýž rok vylezly listy, ale nekvetly. Pár irisů jsem zapomněla v garáži, tak jsem je dala do země až pozdě na podzim a na jaře kvetlo všechno. Snad kromě pár irisů, které bohužel stačily za půl roku v garáži uschnout. Takže - radím buď zasadit hned a nebo dobře uskladnit a zasadit na podzim. D.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 248.128 (?), 11.5.2008 9:13, zobrazeno: 8666x

Zdravím,

dnes jsem si přivezla z Holandska cibule tulipánů, ale nevím, zda je lepší je rovnou zasadit, nebo je nechat např. v pilinách či rašelině a zasadit je až na podzim?

Děkuji za Vaše rady.

Naďa

host - 1.251 (?), 11.5.2008 10:54

To je divné, sezóna na prodej cibulí tulipánů by měla být na podzim.  Jestli to nebyl evidentně nějaký výprodej skladů z podzimního prodeje, tak možná, že to jsou cibule, které se normálně sází teď. Ale i kdyby to byl doprodej, připadá mi, že pro cibule je lepší, když budou v zemi než když budou do září někde v šuplíku, kde mohou zasychat nebo zhnít.  Takže já bych sadil. Tulipány třeba vykvetou v létě a stihnou zatáhnout a další rok vykvetou normálně, nebo nevykvetou, jen vyrostou nebo třeba letos nevyrostoru vůbec a vyraší až za rok na jaře. Pokud to jsou cennější tulipány, dal bych je spíše než do země do velkého květináče. Možná bych půlku cibulek zkusil uložit na týden, 14 dní v vlhké půdě v chladničce v pár stupních nad nulou, možná by je to podnítilo ke kvetení.

host - 115.31 (?), 14.5.2008 11:37

Přesně tohle dilema jsem řešila před pár lety po návratu z Holandska v tuto roční dobu. Většinu cibulí jsem zasadila hned (jednalo se o směs různých cibulovin). Většinou ještě tentýž rok vylezly listy, ale nekvetly. Pár irisů jsem zapomněla v garáži, tak jsem je dala do země až pozdě na podzim a na jaře kvetlo všechno. Snad kromě pár irisů, které bohužel stačily za půl roku v garáži uschnout. Takže - radím buď zasadit hned a nebo dobře uskladnit a zasadit na podzim. D.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz