Jak rozeznat cibulky tulipánů od narcisů?

host - 180.2 (?)
4.6.2010 13:49

Dobrý den Hanko, asi základní rozdíl je v tom, že cibulky tulipánů jsou v takové hodně tmavé suknici, která jde zcela bez problémů odstranit a zbyde Vám jen bílá tulipánová cibule. To narcisky nemají. A další asi důležitý rozdíl je v tom, že cibulka tulipánů je vždy zakončena pěknou špičkou, kdežto na cibuli narcisu je vidět taková jizva, která zbyla po odstranění listů. Nedá se to zaměnit. Stanislaw

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 186.150 (?), 4.6.2010 10:15, zobrazeno: 8857x

Dobrý den,

chystám se přesazovat cibuloviny, tak jsem cibule narcisů a tulipánů vyryla ze země, bohužel, manžel mi je v bedýnce pomíchal. Snažila jsem se je roztřídit (jako Popelka :-), nicméně si nejsem jistá, jestli jsem roztřídila všechny správně. Je nějaký znak, podle kterého můžu bezpečně určit, zda je to cibulka narcisu nebo tulipánu? (Připadá mi, že narcisy mají takový kulatější tvar a tulipány jsou jako prohnuté, ale zase mi připadá, že mám těch narcisů vytříděných nějak víc :-).) V nejhorším to nějak zasadím a příští jaro budu holt přesazovat své ke svému :-). Děkuji za radu.

Hanka

host - 180.2 (?), 4.6.2010 13:49

Dobrý den Hanko, asi základní rozdíl je v tom, že cibulky tulipánů jsou v takové hodně tmavé suknici, která jde zcela bez problémů odstranit a zbyde Vám jen bílá tulipánová cibule. To narcisky nemají. A další asi důležitý rozdíl je v tom, že cibulka tulipánů je vždy zakončena pěknou špičkou, kdežto na cibuli narcisu je vidět taková jizva, která zbyla po odstranění listů. Nedá se to zaměnit. Stanislaw

host - 21.202 (?), 12.7.2010 17:16
Přesně tak, narcisky bývají také podlouhlejší a hlavně mají "roztřepenou" špičku, kdežko tulipány jsou hladké, leské a baculaté, s hladkou a uzavřenou špičkou. Celkově vypadají tulipánové cibulky upraveněji a úhledněji.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz