Hyacinty, narcisy, modřence a tulipány v nádobě
|
|
 |
 |
Marvella - Zlatý Zahrádkář (820) - 35.114 (?) 14.10.2010 12:17
Dobré poledne Petro, nejsem žádný zkušený zahradník, také tápu, hledám, pročítám a prohlížím kde co.Ano, tak bych to s cibulkama udělala já. Kytiček v bytě máte tedy opravdu hodně. Já když jsem bydlela v paneláku, tak se kytkám moc dařilo a měla jsem jich také spoustu. Co jsme se přestěhovali zpět k rodičům do domu, tak mě skoro všechny kytky zašly a začala jsem se realizovat na zahradě. Hrozně mě to baví, ale je to také občas pokus-omyl. Ne, že by mi kytky zašly, ale nelíbí se mi třeba nakonec na místě, kde jsem je zasadila, tak různě experimentuji. Máme zahradu obrovskou, je to spíš o elánu a možnostech. Je to ale nádhera. Marcela
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 10.23 (?), 9.9.2010 13:44
Dobrý den, paní Marcelo, děkuji moc za Vaše rady, všechny cibulky, které jsem si koupila vysázím tedy v září a říjnu, ať to mám hotové a postavím na zasklený balkon. Doufejme, že opravdu nebude taková zima jako letos, kdy bylo i -20°C. Pak bych použila tu bublinkovou fólii a snad to dobře dopadne. Květiny se mi staly velkou zálibou, škoda jen, že to nemám pořádně komu říci...
Také Vám přeju, ať Vám všechno roste a kvete, jste moc milá a hodná paní. Mějte se hezky. Míša
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 10.23 (?), 11.9.2010 20:53
Dobrý večer, paní Marcelo, dnes jsem si zrovna koupila další narcisy, hyacinty a tulipány, takže toho už mám požehnaně, tak snad budu mít štěstí a všechno vykvete... U mě doma se to také neobejde bez připomínek, ale pak když něco kvete, manžel sám říká, že je to pěkný...Také přeji pěkný zbytek víkendu.
Míša
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 200.145 (?), 3.10.2010 12:06
Dobrý den, paní Marcelo, jsem zahradník amatér, proto se na Vás obracím s prosbou. Dneska budu poprvé sadit tulipány, narcisy a modřence. Všechny ven do zahrádky. Hodlám koupit i pár hyacintů. Ráda bych měla na jaře kytičku na stole (viděla jsem, že bývá ve skle v takové té nabobtnané hmotě právě hyacint nebo modřenec). Nevím, jak na to. To mám ty zasazené cibulky vyjmout ze země dřív, třeba po Vánocích? Ale to bude zem zmrzlá... Nebo je nechat zatím v temnu a chladnu a dát do misky s vodou až začátkem roku 2011 a postavit do tepla? Vážně nevím. :-(Děkuji moc za jakékoliv rady, jak mít krásně nakvetlý hyacint třeba v únoru na stole. Petra
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 200.145 (?), 13.10.2010 18:59
Moc děkuji, paní Marcelko, jste hodná. Takže pokud jsem to správně pochopila, cibulky hyacintů (koupené nové), které chci rychlit na jaro, třeba aby kvetly koncem ledna mám nechat dosud doma ve sklepě do poloviny prosince a pak dát do tepla atd. Začínám teprve zahradničit na zanedbané zděděné zahrádce, ale s nadšením a zápalem pro kytičky, stromky všeho druhu, takže uvítám jakékoliv rady zkušenějších pěstitelů. Dosud jsem se realizovala jen na pokojových rostlinách, kdy jich ve 3+1 máme kolem 80. :-) Díky, Petra
|
|
 |
|
 |
 |
|
Marvella - Zlatý Zahrádkář (820) - 35.114 (?), 14.10.2010 12:17
Dobré poledne Petro, nejsem žádný zkušený zahradník, také tápu, hledám, pročítám a prohlížím kde co.Ano, tak bych to s cibulkama udělala já. Kytiček v bytě máte tedy opravdu hodně. Já když jsem bydlela v paneláku, tak se kytkám moc dařilo a měla jsem jich také spoustu. Co jsme se přestěhovali zpět k rodičům do domu, tak mě skoro všechny kytky zašly a začala jsem se realizovat na zahradě. Hrozně mě to baví, ale je to také občas pokus-omyl. Ne, že by mi kytky zašly, ale nelíbí se mi třeba nakonec na místě, kde jsem je zasadila, tak různě experimentuji. Máme zahradu obrovskou, je to spíš o elánu a možnostech. Je to ale nádhera. Marcela
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.135 (?), 7.9.2010 7:31
Žádnou vědu jsem s nimi nikdy nedělala. Když pročtete místní diskuze, dáte si to vyhledat, tk tu toho určit bude napsaného dost.
Na dno květináče jsem dala keramzit, aby dobře odtékala voda. Na to klasický zahradnický B substrát z obchodu. Je možné tam písek, ten dávám někdy přímo pod cibule. Co se týká množství, dávala jsem do většího květináče, protože jsem sázela kolem deseti cibulí. Aby to dělalo trochu "kytici". Samotný tulipán také vykvete, ale nemá to ten efekt. A taky to pak bylo jednodušší uzalévat, velký květináč tolik nevysychá.
Dá se to taky kombinovat s ostatními cibulovinami, třeba právě modřenci, které se zasadí nad tulipány. Inspirace je v každém zahradním časopise, stačí se stvit do knihovny prolistovat. Na zaskleném balkoně asi nebude potřeba ani ta folie, ale nevím, jaké tam panují teplotní poměry v zimě.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|