Cibulky lilie - na zimu ven?

host - 40.193 (?)
26.2.2010 14:01

Mohl by mi tu někdo poradit, co nyní mám udělat se stonkem, který zatím neuvadl (neshnil)? Mám 2 rokem zasazené orientlilie, které na podzim ustřihnu cca 15cm od země.Nyní mi trčí lodyhy ven, tak nevím, jestli je mám pod zemí odstřihnout, či co.Byly dost drahé, nerad bych o ně přišel, díky moc, Mirek.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 9.81 (?), 15.1.2009 15:18

I ja mam lilie cely rok venku, jsou v kontejnerech z velkych drevin, uz jsem to nekde psala, kdykoliv potrebuji zmenit jejich stanoviste tak je vyndam e zeme a dam je jinam nevadi jim to ani v prubehu rustu, mam tak zasazeny vsechny cibuloviny, nektre i na skalce, kdyz potrebuji ptresadit, tak jen vymenim zeminu a znovu do zeme, i na stejne misto.

host - 34.243 (?), 27.3.2009 8:18

Na přesazování jsem se právě chtěla zeptat, když je budu chtít dát na jiné místo, (až zjistím, kde vlastně rostou), kdy je to nejlepší udělat??? Moc prosím o radu a dík.

host - 40.193 (?), 26.2.2010 14:01

Mohl by mi tu někdo poradit, co nyní mám udělat se stonkem, který zatím neuvadl (neshnil)? Mám 2 rokem zasazené orientlilie, které na podzim ustřihnu cca 15cm od země.Nyní mi trčí lodyhy ven, tak nevím, jestli je mám pod zemí odstřihnout, či co.Byly dost drahé, nerad bych o ně přišel, díky moc, Mirek.

host - 58.225 (?), 26.2.2010 17:37

Múžete se pokusit staré lodyhy opatrně vykroutit, nebo odhrábnout zem a odstřihnout pod úrovní záhonu. Pokud to budete dělat později, pozor na rašící novou lodyhu, ať jí neulomíte.U ponechaných starých lodyh je jediné nebezpečí, že podél nich se v zimě dostává voda do cibule a to není dobře.Většinou to ale lilie snesou.V přírodě to taky nikdo neodstraňuje. pH

host - 54.208 (?), 22.3.2010 20:27

Je jaro a tak oddělávám z pozdního podzimu zelené lodyhy. Nyní je lehce odsraňují a otvory zasypávám sypkým pískem proti slimákům. Drahé cibulky je velmi nutné prohlížet každoročně, zejména ty rostliny, u kterých lodyha zaschla jíž koncem září. Pravidélné ošetřování cibulí je součásti pěstování. Jsou možné různé choroby a škudci a nelze čekat 3 roky. Vyndavání na zimu není nutné, pokud vrch cibule je alespoň 15 cm pod úrovni terénu a od listopadu jsou chráněné proti dešti. Nutné ja rovněž malá mezera mezi zeminou a krytem. V letošní zimě by u nás mráz - 21 ct. C a cibulky to přežily. U pozdě přesazovaných cibulí (listopad) trochu namrzly kořeny, které nyní se obnovují. Ve sklepě s telotou nad 10 st.C by cibulky předčasně rašily a to je horší než namrzlé kořeny.    Vladislav

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz