Amarylis
|
|
|
|
|
|
|
Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář (1578) - 48.243 (?) 7.2.2010 16:11
Tak ty, co nechtějí kvést a mají cibule květuschopné velikosti začněte zalévat, až když mají 10 cm květní stvol, do té doby je nechte spíše v chladu a suchu. Už jsem psal, že to jsou multihybridy, každý se může chovat jinak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zuzi - (21) - 4.182 (?), 7.2.2010 19:03
Dobrý večer, mám dotaz k pěstování "hvězdníků". Koupila jsem si cibuli vloni na jaře a když kvetla měla pět stvolů a na každém po čtyřech květech. Ten pátý zaschl, asi už neměl sílu vyrůst. Přes rok jsem se o ně starala, přihnojovala a nyní mi vyrůstá v květináči jen jeden stvol, prostě bída. Nevím kde jsem udělala chybu. Zřejmě to bude tím, že je cibule nasazená ve velkém květináči, a to než dorostou kořeny, aby cibule byla schopná bohatě vykvést si asi musím ještě počkat, že? Nebo po odkvětu použít měnší květináč? Kamarádka měla fotku jejího hvězdníku se šesti stvoly a 24-ti květy, ale to už byla hodně stará cilule. M
|
|
|
|
|
|
|
ra.cermak - (27) - 159.146 (?), 13.2.2010 12:56
Cibule by mněl být zasazená ze dvou třetin a květník aby okolo cibule bylo zhruba 2,5 cm místa nemá cenu větší
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majdalena - (7) - 4.182 (?), 12.4.2010 20:46
Dobrý večer, tak konečně mi vykvetl amarylis podobný těm vašim ale asi se z něj dlouho radovat nebudu. Když jsem si ho přinesla z obchodu, byla cibule trochu nahnilá. Očistila jsem ji a zasadila. Vykvetl pouze jeden zkroucený stvol s jední květem (ostaní upadly) a ten další stvol se nemá k růstu, aby mi předvedl svoji krásu dalších květů. Zjistila jsem, že cibule má opět nahnilý flek a mám obavy, že mi zajde. Prosím o radu co mám podniknout. Je opravdu nádherný a nerada bych o něj přišla. Magda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.182 (?), 26.2.2010 20:09
Dobrý večer, sázím jej přesně podle návodu, jen si myslím, že by neměl mít hluboký květník, aby nerostl jen do kořenů a donutilo ho to kvést, tak jako klívii. Ta mi kvete dvakrát do roka. Nestihla jsem si zapsat Vaši emailovou adresu, ráda bych se s Vámi podělila o zkušenosti i s jinými květinami, tak mi jí prosím napište znovu. Příští víkend mi přibudou další dvě kvetoucí amarylky, tak opět pošlu foto. Zdraví Magda
|
|
|
|
|
|
|
malá myš - (1) - 11.5 (?), 2.3.2010 14:30
Dobrý den,
Nedávno jsem dostala Amarylku, tady spíše hvězdník, vypadá to že je nemocná, ona už kvetla, bylo to ted koncem unora.a vypozorovala jsem že z ní furt létají mušky, a lezou po cibulce jakesi uplne malilinkate bročky bílí, sotva vyditelní, a má jakési uplne malinkaté načervenalé tečičky, zřejmě se asi jedná o tu třásněnku, chtěla bych se zeptat jestli tyto mušky mohou, když létají po pokoji, něco roznést, nebo nějaké nemoci roznest na lidi i bakterie a pod.četla jsem že je to parazitní onemocnění, může ted něco z nej, nebo parazit přejít na člověka? děkuji za odpověd.
Mondieu
|
|
|
|
|
|
|
Zuzi - (21) - 4.182 (?), 13.3.2010 16:39
Už mi kvetou i ty zbývající dva amarylisy. Skoro mi odkvetly než jsem se dostala k focení. Bramboříky mi začaly opět kvéstí. Mám je už sedmým rokem. Žádný odpočinek nemají a kvetou bohatě dvakrát do roka.Když jsem je poprvé pěstovala podle návodu, aby měly klidové období, vždy jsem o ně přišla.
I když nám zima za okny stále vyhrožuje ale my se nedáme. S květinami to vydržíme a očekávaného jara se už brzy dočkáme. M
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|