Sešlapávání natě cibule
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.190 (?), 30.6.2009 12:20, zobrazeno: 15212x
Má se sešlapávat nať cibule?Pokud ano, proč se sešlapává, a kdy začít.Děkuji za informace.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.190 (?), 1.7.2009 8:28
Děkuji za objasnění, předpokládal jsem to, jenže soused sešlapává nať ještě zelené cibule mnoho let, tak jsem znejistil, zda to není správné řešení.
|
|
|
|
|
|
|
host - 129.199 (?), 9.6.2010 7:49
Můj soused zase odstraňuje u mladé cibule postraní nať.Prý to zvýší výnos.Má s tím někdo zkušenosti?
|
|
|
|
|
|
|
host - 231.226 (?), 9.6.2010 9:13
ak už leží aspoň 1/3 cibule, môže sa zošlapať... urýchli to vyzretie cibule ktorá nebola ľahnutá... v podstate sa zbiera naraz a pri dosušovaní netreba dávať taký pozor na cibule ktoré ešte neboli vyzreté, aby nezačali nahnívať, ak sú zamiešané medzi ostatné cibule... alebo sa potom zbiera s poľa po etapách, čo je hlavne zdlhavé, a chce to čas naviac... v malých záhradkách sa sušenie cibule dá ustrážiť, tak sa nemusí zošľapávaľ, ale pokiaľ by to bolo pestovanie vo veľkom tam už to má význam zbierať naráz... podobne to ma význam ako pri strojovom zbere paradajok,...postriekajú sa špec.postrekom a zbiera sa celá úroda naráz aj s malými paradajkami /rajčatami/...celé to dozreje v priebehu 2-3 dní... Juraj
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|