Dve hlavičky cesnaku
|
|
|
|
|
 |
 |
|
vili45 - (8) - 6.230 (?), 1.7.2012 22:50, zobrazeno: 16266x
Ahojte, poprosím o radu. Sadil som na jeseň cesnak. Vyrástol pekný a tešil som sa, že budem mať peknú úrodu. Dnes som bol po týždni na políčku a objavil som na cenakoch vytvorené nové hlavičky na stonke. Vie niekto čím to je a dá sa tomu v budúcej úrode zabrániť? Zdá sa mi, že tie hlavičky sú dosť malé. Dík za radu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 194.106 (?), 2.7.2012 8:28
Jsem třetí v pořadí, kdo na to koukal včera jako vrána, ví někdo, proč se to děje?
Pavel
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 22.28 (?), 2.7.2012 9:47
Podle šlechtitele Ing.Kozáka se jedná o "fyziologickou poruchu, jejíž frekvence je vyšší při extrémních podmínkách", což letošní začátek roku jistě byl. Vyhnout se tomu nedá, ale mini stroužky jsou podle něj velmi kvalitní sadbou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 25.2 (?), 3.7.2012 13:33
Nesouhlasim s fyziologickou poruchou, ale o odrudu česneku paličaku kde květni palice se netvoři tak jako u českeho šlechtěni na horni časti stonku ale naopak do poloviny stonku a mnohdy je pravě přehlednutelna.Tento česnek se da občas objednat v semenařskych e-shopech.Sam tuto odrudu pěstuji pět let, a jsem s ni naprosto spokojen.I když jinak na odrudy šlechtitele ing.Kozaka nedam dopustit, ale tento česnek je srovnatelnym jak s Lukanem tak Detvanem.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|