Co může být příčinou hnití cibule
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 155.235 (?), 10.11.2016 3:16
Dobré ráno, jsem zakladatelem dotazu a děkuj za reakce. Záhon nebyl velký, asi 6m2, byl 3 rokem po zorání drnu, po bramborách a hrachu, nijak jsem nehnojil, ale pro sucho hodně zaléval. sadba nebyla nic moc. Sklízel jsem až po padnutí a zasychání natě. Dosoušel jsem poměrně dlouho v jedné vrstvě, přesto hnije a plesniví od kčku. Snažím se ji rychle spotřebovat. Přští rok zkusím Všetanu a postřik.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 9.18 (?), 10.11.2016 6:55
Pokud se vám nedaří cibuli rychle spotřebovat a máte místo v mrazáku, doporučuji nakrájet nadrobno a dát do nějakých krabiček, které nepropustí zápach. Zkusila jsem to jednou po velké grilovačce, kdy zbylo po dělání špízů spoustu cibulových středů, které mi bylo líto vyhodit. Od té doby takhle zpracuju každý přebytek cibule - velké kusy pak používám do vývarů, drobné se krásně smaží a navíc je nakrájená cibule je při vaření hned po ruce. Hanča
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 208.118 (?), 10.11.2016 11:31
|
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář (1484) - 248.207 (?), 11.11.2016 0:52
Před měsícem jsem byl ve francii a jen tak ze zvědavosti jsem porovnával sortiment cibule v marketech. U nás máme v nabídce marketů zpravidla jen 3 druhy cibule (žlutá, červená a bílá) bez rozlišení odrůdy. Ve francii měli mimo různých forem balení (volná × balená malá či balená velká) vždy minimálně 10 odrůd a nebylo obtížné najít i markety s více než 15 odrůdami cibule (3× žlutá, 2× červená, 4× šalotky, 4× bílá a nějaké ty naťové).
U nás je někdy problém sehnat drobnější cibule - takové ty 25-30 gramové vhazované vcelku do vývarů. Buď je seženete jako předraženou šalotku (cca 80 Kč/kg) nebo jako podřadný odpad z třídění (4 Kč/kg).
SfK.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 17.210 (?), 10.11.2016 12:03
Hanca, a nestrati cibula ulozena v tej mraznicke chut?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 9.18 (?), 10.11.2016 15:47
Pane doktore, chcete říct, že sušená cibule se dá usmažit na sádle a použít do guláše? Pokud ano, budu sušit ostošest . Dávat cibuli do mrazáku jsem opravdu nemyslela tak, že by si to člověk naplánoval a uskladnil takhle celou sklizeň, spíš to byl pokus - úspěšný - jak zachránit, co by se jinak vyhodilo. Pravda, k tlačence s octem to taky nejspíš není, ačkoli jsem to nezkoušela, ale na vaření se hodí a chuť si zachová. Hanča
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.243 (?), 10.11.2016 20:13
Asi to bude ako s cesnakom. Ostre je to menej, ale cast chyti sa zachova.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|