Cibule sibiřská
|
|
|
|
|
 |
 |
|
amajja - (1), 25.6.2004 10:18, zobrazeno: 76072x
Již několik let se snažím upěstovat cibuli sibiřskou. Vyrůstá však jen pár stvolů max. 60 cm, na kterých je snad 4- 5 cibulek. Nabídka zahradnictví zní: "Cibule dorůstá do výše až 1m. Ze středu sazenice vyrůstá stonek, na kterém rostou cibulky v několika poschodích. Na stonku vyroste 80 i více cibulek..."
Něco asi dělám špatně, spíše vůbec. O obyčejnou cibuli se také příliš nestarám a roste vždy dobře. Tak nevím. Děkuji za rady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 143.90 (?), 21.2.2007 11:54
Dobrý den,poraďte mi někdo, kde seženu cibuli patrovou? Taková ta drobná,co roste v patrech nad sebou.Nikde ji již několik let nemohu sehnat, před lety mi dala sazeničky kamarádka.Mně vymrzla a kamarádce po asi 10 letech také, takže ji urputně sháníme.Prosím,prosím, moc prosím o radu. Děkuji
Eva V.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 254.1 (?), 21.6.2007 7:32
Cibuli sibiřskou sice mám, získala jsem ji se zahradou. Ale nevím, co s ní. Kdy se sklízí, co s malými cibulkami atd. Poraďte někdo. Děkuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.45 (?), 7.7.2007 13:17
Sklízí se zelená nať, už brzo od jara. Je možné ji rychlit ve skleníku. Cibulky bych zasázel nebo prodal.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
topgun - (8), 7.7.2007 17:58
Má daleko silnější listy asi 2 mm tlusté. A je velmi ranná.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 191.35 (?), 9.7.2007 20:05
Koupil jsem semeno cibule sečka /běžně k dostání/. Běžně se uvádí jako ošlejch, nebo sibiřská, ale mně poschodí netvoří. Jestli je totéž sibiřská a sečka, nebo je to jiný druh, nebo jsou odrůdy neposchoďové, těžko říci, nepodařilo se mi to pořádně zjistit. Je fakt, že je vytrvalá, nevymrzá a raší mnohem dříve než pažitka, je mohutnější a ostřejší. Listy má použitelné ještě nyní, kdy normální cibule už dozrává. Cibulky jsou taky jedlé. Mohu jen doporučit. Myslím, že by šla naset na jarní sklizeň ještě letos, co nejdříve.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 200.188 (?), 4.6.2008 10:32
Nechci rejpat, nemám to v povaze, ale zajisté myslíte 2 cm. 2mm to by byla pažitka.
Ing. Fidla
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 161.138 (?), 5.11.2008 0:34
Cibule sibiřská = cibule zimní - sečka. V našem sortimentu je odrůda Bajkal, která se pěstuje ze semen a netvoří patrové pacibulky, ale květenství. Je velice odolná, dobře vzchází v každé půdě, zasít by šla i teď. Je vytrvalá na stanovišti. To že brzy na jaře raší má tu výhodu, že můžete sklízet čerstvou sladkou nať, která pak ještě několikrát doroste. Řežu těsně nad zemí a skutečně stvoly mají průměr 2 cm. Tu s patrovými pacibulkami taky znám, ale pokud vím, nikde se neprodává. Získáte ji jen zahrádkářskou solidaritou. Tak dobrou chuť. Pavel Skála
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jaan - Bronzový Zahrádkář (71) - 191.35 (?), 24.2.2009 12:37
Konečně se mi povedlo najít rozdíl mezi ošlejchy, cibulemi zimními.
Allium fistulosum /ošlejch, cibule zimní, sečka/ - dá se koupit semeno běžně
Allium fistulosum var. proliferum /poschoďová, egyptská, česnekocibule/-na bazi květenství tvoří pacibulky, nevím, kde ji sehnat
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|