česnek nemá rád prohnojenou půdu při sadbě, jak je ale tak 20 cm, tak jej obsypu suchým hnojem, to už snese a je krásnější, déšť si sem tam něco veme do hlíny.nedávám ho mnoho, jen abych zabránil plevelu růst
Ahojky Honzo, taky letos poprvé sázím česnek a tak jsem se do toho včera pustila, vítr pěkně fučel, ale je to ho to vé!!!Čajík s kapkou slivovice zahřál.Jen dnes po ránu mě tak trochu opustil humor, když jsem viděla tu sněhovou nadílku.Snad to vyjde..Hezký večer.
na jarní česnem máte čas až do 3. měsíce, podzimní je namodralý a jarní tuším bílý, ale rozhodně sadit náš a né z dovozu, čínský a pod.ten vám vyroste jak malý pórek.Když vyleze tek 10-20 cm, tak ho můžete obsypat trošičku hnojem, trávou ze sekačky,..poskočí.pěkné výsledky přeji
česnek nemá rád prohnojenou půdu při sadbě, jak je ale tak 20 cm, tak jej obsypu suchým hnojem, to už snese a je krásnější, déšť si sem tam něco veme do hlíny.nedávám ho mnoho, jen abych zabránil plevelu růst
něco na tom určitě bude, tak pro zkoušku přihnojit polovinu a dříve zpracovat a ten "klasický" na uskladnění a sadbu, ať tak nebo onak, ať to roste, není nic lepšího, než pěkná úroda vlastníma rukama vypěstěná: D... sice znám pár lepších věcí, ale to je na jiný server: D
Já tedy sázím česnek až ve 3. trati, tedy rok po listové zelenině a 2 roky po bramborách. Pokud byla půda vyhnojenější, stroužky v palicích držely hůř při sobě, přitom úroda větší nebyla.
Prosím o radu: protože má být ještě zima, může česnek předsadit do kelímků a tak za 3 týdny dát do země - jsem amatér. Sehnal jsem ale nějaký český česnek.