Dobrý den Zasadil jsem v listopadu česnek, který během nepříliš studeného prosince vypustil nať a ta nepřežla silné únorové mrazy Teď nevím jestli to mám vyrýt a zasadit na jaře nový česnek nebo počkat a spoléhat na to jestli se vzpamatuje Prosím o radu Vladimír
Tiez som z tych neskorych, ale uz neviem ci to bolo v decembri alebo este v novembri. Asi som ho dost hlboko... lebo este len sem tam trcia take ledva badatelne cepelky. Neviem, ci ho mraz poskodil, alebo nie. Ono staci aj mensi mraz a do hlbky cesnaku to premrzne vzdy.
mám asi 4 nebo 5 odrůd a vsechny ceske, ale tím, že bylo tak velmi teplé podzimní pocasi, obzvlast v prosinci, tak se ani nedivim, ze to narostlo, prece jen kdyz jsou v prosinci dva tydny nad 10st tak roste vsechno
Sadil som cesnak 1.12. do hĺbky iba 5 cm a zatiaľ žiadna vnať na povrch pôdy nevyčuhuje. V záhradnej kôlni mám ešte asi 2 kg nevysadeného cesnaku, ktorý prekonal bez problémov mínus 18. Povädnutá predčasne vyrastnutá namrznutá vnať u p. Vladimíra neznamená, že srdiečko je zmrznuté a nebude pokračovať v raste. Hlavu hore! Pri prehrabovaní starých výtlačkov z atramentovej tlačiarne som narazil na inštrukcie cesnakárskej autority Ing.Kozáka ohľadne výsadby zimných paličiakov: "...sázejí se v listopadu a v prosinci..."
Já sázel v říjnu a nať ještě nikde... To jen pro zaryté zastánce výsadby v prosinci mezi prvníma vločkama sněhu. Třeba uschla, nebo zmrzla... ale já si to nemyslím