Paprika ve skleníku - zežloutlé listy se skvrnami

Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?) 
30.5.2010 20:27
Je. Navečer jsem objevila na dalších 2 paprikách fus. hnilobu stonku. Alespoň jsem je postříkala Acrobatem.Nějaké plody holt musím oželet. Každý rok důsledně měníme ve foliáku půdu a před zimou tam manžel zaryl dusíkaté vápno, protože se nám zdál kompost infikovaný. Odešlo nám totiž pět hadovek z první várky, tak aby se to letos neopakovalo.I když tento rok už mám jen roubované. Ostatně hadovky jsou zatím jediné, z čeho mám úplnou radost. Doufám, že ne poslední.MH

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 216.69 (?), 30.5.2010 20:42
Mám foliák letos nový a tak sbírám zkušenosti (a těch je letos přehršle). Když pominu průšvihy s nachlazením rajčat a jejich následným vyhozením, potíže s paprikami a mravenci, tak tam mám i pět roubovaných okurek (nejsou to vysloveně hadovky). Dvě rostou slušně a už konečně (po přihnojení?) mění barvu ze světlezelené na okurkovou. Bohužel spodní listy už mají žlutohnědé fleky takže jsem použil postřik (Acrobat MZ). Pak tam mám i tři melouny z nichž jednomu se daří docela dobře.
Kedlubnám je tam horko, na ředkvičky už je asi pozdě no a o ostatních už jsem psal.
Kedlubnám je tam horko, na ředkvičky už je asi pozdě no a o ostatních už jsem psal.
Salátovka, ta lepší.
Salátovka, ta lepší.

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 215.192 (?), 30.5.2010 21:07

pokud se počasí umoudří a vám se to rozroste, tak pokud si odmyslím ředkvičky i kedlubny, tak i bez nich si myslím, že máte papriky moc hustě, koukám že dvě řady a mezi nima tak 20 cm?

stejně jako ty okurky, už víte kam a kudy je budete "táhnout"? já loni poprvé sázel ve skleníku a letos sázím 2x méně na husto, paprilky jsem měl asi metr a půl vysoký a prostor potřebovaly úplně jiný než na záhonu, zbytečně jsem si tou hustou sadbou loni zkomplikoval situaci

mám ve skleníku letos cca. měsíc jen dvě roubované hadovky a na každé už mám kolem 10-12 okurek, první budu sklízet tenhle týden a i když jsem si na ně nechal opravdu dost místa, i tak nevím zda to bude stačit

tak jen neudělejte chybu co já loni :)

v týdnu vám schválně vyfotím rozestupy co tam letos mám, někdy méně je ve skutečnosti více :) uvidíte sám, tohle je zatím moje zkušenost z loňska a díky podrobným poznámkám to letos mohu při polovičním osazení krásně srovnat, sám jsem na to moc zvědavý!

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 216.69 (?), 30.5.2010 21:16
Díky za zkušenosti, když on ten foliák je tak malý... a to tam ještě nejsou vidět tři melouny a lilek ;o) Papriky jsem tam dal ve snaze je co nejvíce urychlit je ale pokud "zaberou" ty venku tak je klidně i s okurkama vyselektuji.

host - 183.242 (?), 30.5.2010 21:09

Společným pěstováním rajčat a paprik to není určitě. Už 10 let mám zasezano pár rajčat, okurky, převaha paprik a 3 hlavy vína ve skleníku. Papriky ale takhle reagují na chlad a přemokření (nahoře mohou vypadat, že zalito málo, ale kořeny jsou "ve vodě"), zkuste jednu opatrně vyrýpnout a podívejte se. Taky by to mohly být svilušky, ty mně to dělávají nejčastěji, ale nevidím pavučinky. Elena

warper - (2) - 242.125 (?), 3.6.2010 12:30
Zdravím, mam podobný problém s listy, akorát ve větším měřítku. Poradil by někdo co s nimi? Z prvu jsem si myslel, že jsou přehnojené, ale začali se objevoat i tmavé (jako by hniloba) fleky. Papriky jsou ve fóliáku společně s rajčaty. Minulý rok pěstovány rajčata s paprikami společně, bez jediného problému. Děkuji za jakoukoliv radu PS: před 10 dni bylo použito BIO hnojivo s postřikem na list
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 90.1 (?), 3.6.2010 13:38

chlad a vlhko? vyčkal bych asi teď pár dní co se oteplí a uvidíte co to udělá, já bych asi taky čekal...

např. na plíseň šedou to nevypadá stejně jako na hnilobu jež někdy papriky taky dosti trápí

chlad, vlhko a možné přemokření ve spodní vrstvě půdy a též absence sluníčka dle mého laického názoru

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 29.205 (?), 3.6.2010 15:58

Prohlédněte spodek listů lupou. Typuji žloutnutí na svilušku.

warper - (2) - 242.125 (?), 4.6.2010 15:23
Nene žádný hmyz, ani trásněnka, hlístice, sviluška či mšice.

host - 183.242 (?), 4.6.2010 22:59

Může být i nedostatek vápníku.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty