kanadská borůvka
|
|
 |
 |
host - 55.26 (?) 27.8.2009 20:41
Nikdo se nehlásí, tak snad jen - každý rok mám opravdu pěkná rajčata, myslím rostliny. Letos hanba pohledět. Papriky jak která. Na jedné pěkné velké plody, na druhé sice hodně, ale malé a nerostou. Trčí furt stejně. Saláty - zjara naseté byly fajn. druhá várka vesměs vykvetla. Takže letos je ten rok asi opravdu nicmoc. Vydržte, možná, že ty borůvky byly vysazeny v ne zrovna dobrou dobu. Je moc vedro, neprší. Měsíc na to, aby se zbrchaly, není také nějak moc dlouhá doba. Moc ráda bych poradila, ale prostě nevím. Měla jsem na zahrádce také do loňska borůvku, už nevím která odrůda to byla. Slibovali kila borůvek. Jestli jsem za těch pět let uzobla dohromady deset - myslím kusů, to si nejsem jistá, jestli nepřeháním. Takže milý keřík vloni plachtil na kompos a udělal místo jiným rostlinkám. Tak držím palce a snad někdo přece jen poradí.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
zeuwicka - (17) - 207.34 (?), 27.8.2009 8:50
Dobrý den a moc děkuji za odpověď. No mám je koupené měsíc, zhruba asi(viz. příspěvek výše). Právě do nich nechci moc šťourat, tak že jsem jen dala to draslo a spíš vyčkávám. No nejde to moc vidět na těch fotkách:(Ale zhoršuje se to v podobě o dost víc uschlých listů, a ta Blue crop má hnědočervenou barvu ale co jsem viděla na netu fotky,,podzimu´´ tak ta to není:(Je to zlehka vidět na té první fotce... prodejce napsal, že je to normiš jev a že se to brzy zlepší ale furt se to zhoršuje:(Jinak byli prý 2roky v kontejnerech, tak nevím jak kvetly ale mě na jedné přišli i s pár plody. Jinak přírůstky mají:)Některé a to fakt nekecám 10cm ale to ty větší rostlinky, 2 menší teprv zabírají. Ale právě i ty nové lístky osychají a ten vrcholek jakoby vymizí a je oschlý... no uvidím, třeba taky někdo ještě poradí. Stejně mi nezbyde než jen čekat, zda to zvládnou... Pokud ne, holt vytáhnu opět nějakou tu tisícovku a zkusím to znovu...:)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 55.26 (?), 27.8.2009 20:41
Nikdo se nehlásí, tak snad jen - každý rok mám opravdu pěkná rajčata, myslím rostliny. Letos hanba pohledět. Papriky jak která. Na jedné pěkné velké plody, na druhé sice hodně, ale malé a nerostou. Trčí furt stejně. Saláty - zjara naseté byly fajn. druhá várka vesměs vykvetla. Takže letos je ten rok asi opravdu nicmoc. Vydržte, možná, že ty borůvky byly vysazeny v ne zrovna dobrou dobu. Je moc vedro, neprší. Měsíc na to, aby se zbrchaly, není také nějak moc dlouhá doba. Moc ráda bych poradila, ale prostě nevím. Měla jsem na zahrádce také do loňska borůvku, už nevím která odrůda to byla. Slibovali kila borůvek. Jestli jsem za těch pět let uzobla dohromady deset - myslím kusů, to si nejsem jistá, jestli nepřeháním. Takže milý keřík vloni plachtil na kompos a udělal místo jiným rostlinkám. Tak držím palce a snad někdo přece jen poradí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
zeuwicka - (17) - 207.34 (?), 27.8.2009 21:54
Ještě jednou moc a moc děkuji, každá rada vlije do žil optimismus a zahřeje na srdíčku:)Ani mi nemluvte-třeba potěším někoho škodolibého ale se saláty úplně nastejno, pekingské zelí samá housenka, papriky mrzáčci a teprv na úrodu čekám, rajčata tak skoro na hnůj, z 12 okurek jsem,,zatím´´ sklidila 6ks, z 8dýní 2ks, broskve nabodané od včel a tak bych mohla pokračovat nyní zápasím s roztočíkem jahodovým, loni koupené sazenice, asi 100ks a jsou nejspíš v háji. Kdyby aspoň ta kočka, co jsem si pořídila místo tahání hrabošů a mladých hryzců z louky před naším domem je lovila u nás a né je ještě k nám tahala, pohraje si přímo na záhoně brambor, no jak to asi dopadne? Myslím, že letos co nezničila plíseň, bude sežrané... Snad aspoň růže vydrží, každý den okolo nich díry zasypávám a prolévám vodou... Ale co, bude nebude, svět se nezboří... I když špačkuju a jsem z rodiny jediná zapálená, opět najaře nasadím holínky, popadnu rýč, motyku a pustím se do díla A pak jako blázen budu chodit co chvíli do skleníku, k záhonům květin a zeleniny a budu vše okukovat, jak to pěkně roste teda do doby, než se opět objeví nějaký ten krtinec a nebo hraboš, zase budu špačkovat a stejně se té své zahrádky nevzdám
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 55.26 (?), 29.8.2009 22:07
Tak to jsme dvě :-).
Jinak držím palečky. A příští rok se určitě zadaří!
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|