Dobrý den, mohli byste mi prosím poradit co dělat s Japonskou vrbou? Koupena cca 14 dní zpět, víc jak týden je v zemi a ze dne na den jí uschla polovina listů. Když na ně sáhnu, tak mi zůstane na rukou takový bílý prach. Asi k mouce bych to přirovnala. Každý večer zavlažujeme trávník, tak se při tom všechno zaleje, takže vody má asi dostatek. Spíš jestli byste nevěděli co to mohlo napadnout. Vrbu co mám v květináči už déle mám krásnou. Děkuji
To je jasne, myslela jsem ze u toho zavlazovani rovnou vsechno zalejeme ke kminku. Ale možná teda vrba v zemi potrebuje fakt vic. Zkusim prolivat rano i vecer
...a šla do země z kontejneru, dobře prokořeněná, původní zeminu jste odstranili zčásti, vůbec, nebo všechnu, čím jste jámu-jak velkou-vyplnili, vrbu jste měli zakrytou proti spálení Sluncem?...SPCH
Do země šla z kontejneru dobře prokorenena. Jama byla z kazde strany cca o 10 cm vetsi nez byla v kontejneru, vysypala jsem dno a okolo zahradnim zubstratem. Proti slunci jsem to teda nechranila. Je to na vychodni strane a sviti tam cca do 14 hod
Já bych ihned okolí výsadb.jámy důkladně, naširoko a do hloubky zryl, zkypřil, bal zhora tenší žel.tyčí zatloukáním a povrtěním rozrušil, zalil a celou dřevinu zakryl bílou netkou-cca na 1týden, SPCH.