Jak ochránit díru?

Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 48.26 (?)
8.6.2010 1:03

Mravenci nemají rádi levanduli, takže pokud se jim udělá nějaká vonná terapie, měli by opustit strom.

Ke stromu-pokud je dřevo měkké ztrouchnivělé, doporučuji vydlabat a dutinu pečlivě vyčistit - zdroj vlhkosti a natřít přípravkem proti dřevokazným houbám. Pokud je dřevo ještě pevné, špatně se odstraňuje, je lepší zbavit se nějak dřevokazného hmyzu a co nejvíce podporovat zavalování rány (přípravky s přídavkem auxinů-druh rostlinných hormonů),co nejvíce potlačovat růst dřevokazných hub a činnost hmyzu v ráně a připravit se na případný pád při větru.Riziko pádu stromu dle mého názoru hrozí při silnějším větru, záleží to však na stavu dřeva uvnitř stromu. L.D.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 183.122 (?), 29.5.2010 22:33, zobrazeno: 7587x

Dobrý den, na níže uvedených odkazech jsou obrázky s vyfocenou dírou v mém stromě (jabloni). Jelikož mě trápí, jak stromek trpí, chtěl bych někoho požádat o radu, jak stromek vyléčit. Už mi na něj začali lézt mravenci a pořád mi do té rány klove nějaký pták. S mravenci si poradím (lepové desky), ale co s tím ptákem a proč do toho klove? Jak hojit tu díru? Fotky zde a zde.

host - 176.18 (?), 30.5.2010 0:02

Ten pták vám tu díru čistí, ale s tím stromkem toho už moc neuděláte. Chtělo to tu ránu ošetřit dříve. Teď už sahá hodně dovnitř, navíc jsou tam zřetelné dírky od napadení nějakou vrtající havětí a rána je u paty stromu - mám obavy, že vám strom brzy spadne. Zasadila bych jinam nový.           Lída

host - 50.104 (?), 30.5.2010 9:23
No ten vtak citi vnutri hmyz v odumretom dreve.CHcelo by dlatom odstranit odumrete drevo proste vydlabat ven vsetko chore az na zdrave drevo zaroven zistite rozsah poskodenia stromu.Ranu osetrit balzamom.Prajem vam uspesnu liecbu stromu.Miroslav K.

host - 160.162 (?), 6.6.2010 20:32

Tak jsem si moc důvěřoval a zjistil jsem, že si ani s těmi mravenci neporadím - v OBI mi poradili takovou oboustrannou izolepu, jenomže na ní se lepí i všechna havěť ze zahrádky (včetně much, píďalek), protože si na to sedne - ta lepka je průsvitná. Navíc brablenci chodí tak dlouh okolo, až nakonec někde podlezou-na jabloň to nelze přilepit na těsno (kvůli struktuře kůry). Nezná někdo nějaký konkrétní přírpavek, který se dá nanéset na strom (ideálně štětcem) a funguje výhradně proti mravencům? Tedy něco, na co ostatní hmyz neleze, protože mu to třeba nevoní?. Případně jaké užíváte finty, aby vám nelezli mravenci na stromy?

host - 176.18 (?), 7.6.2010 0:33

Lze koupit samostatně lep na lepové desky a tím natřít pásek kolem kmene.   Lída

Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 48.26 (?), 8.6.2010 1:03

Mravenci nemají rádi levanduli, takže pokud se jim udělá nějaká vonná terapie, měli by opustit strom.

Ke stromu-pokud je dřevo měkké ztrouchnivělé, doporučuji vydlabat a dutinu pečlivě vyčistit - zdroj vlhkosti a natřít přípravkem proti dřevokazným houbám. Pokud je dřevo ještě pevné, špatně se odstraňuje, je lepší zbavit se nějak dřevokazného hmyzu a co nejvíce podporovat zavalování rány (přípravky s přídavkem auxinů-druh rostlinných hormonů),co nejvíce potlačovat růst dřevokazných hub a činnost hmyzu v ráně a připravit se na případný pád při větru.Riziko pádu stromu dle mého názoru hrozí při silnějším větru, záleží to však na stavu dřeva uvnitř stromu. L.D.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz