Hrušeň - černání listů

host - 87.12 (?) 
5.6.2024 17:44
Konev denně na 0,5 m2 znamená 140 mm vody za týden, což je cca 2měsíční průměrný úhrn srážek. To je šíleně moc. Ale vaše věc. Buď se chcete hádat, nebo přijměte fakta. Je to na vás.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 174.245 (?), 5.6.2024 10:22

Zasadil jsem už stovky stromků, nechcípají mi. Zálivku provedu při výsadbě (proleju zasypané kořeny, aby se kolem nich udělalo bahno), pak už nezalívám. Pouze pokud je delší suché období (třeba měsíc) a hrozilo by, že půda kolem stromku vyschne.

To, co provádíte, je šílenství. Strom není leknín, nepotřebuje růst ve vodě, naopak mu to škodí. Udusíte kořeny, uhnijí, stromek chcípne.

host - 91.196 (?), 5.6.2024 6:56

Letošek je u nás na Hané v okolí Kroměříže specifický tím, že spousta především starších meruněk dostalo sakra zabrat monilií, některé jiné totálně vadnou-asi mrtvice? A co se týče mladých hrušní? Šel jsem omrknout kamarádův sádek a byl jesm překvapen, jak se mj.úžasně rozrostla dosud trčící asi šestiletá Amfora! Musím podotknout, že si před dvěmi lety konečně vzal k srdci má cca deset roků opakovaná doporučení stran agrotechniky-bezplevelné kruhy, výživa... holt ovocnařina je běh na delší trať, ale občas nese.SPCH

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 5.6.2024 12:08

Stromky se v drtivé většině případů ujmou a rostou, ovšem s hrušněmi byl v posledních letech jakýsi problém. Sousedovi jsem kopil v minulých letech postupně dvě Williamsovy červené a ani jedna se mu neujala. Třetí už jsem nekupoval. Nechápu proč se například neujme kontejnerovaný stromek s kořenovým balem. Jakoby na některých místech vyraší a později všechno zvadne. Koupil jsem na podzim kontejnerovanou meruňku Radku a přesně tak to s ní dopadlo. SPCH: měl bych zájem o roub Amfory, ten můj původní roub moc nerostl a ukončil svojí existenci, nový stromek se možná neujme. Sice mám na dost místech naroubovanou Abate Fetel, která má také podlouhlý tvar plodů a třeba i lepší chuť, ale tu Amforu bych znovu přeci jen chtěl právě kvůli specifickému vzhledu plodů. Jinak je pro mě stále nejchutnější Boscova "flaška".Vláhy je v zemi po deštích dost, stačí prohrábnout hlínu u stromků.

host - 248.155 (?), 5.6.2024 12:16

Mně se něco podobného stalo letos také. Na podzim jsem zasadila Williamsovu, zjara vyrazila lístky... A místo toho, aby rostla dál, jí lístky zčernaly. Co dělá teď, nevím, z důvodu nemoci jsem nějaký čas na zahradě nebyla, foto nemám. Ale byla normálně zastřižená (kořeny konce, větvičky hodně) i opečovávaná jako jiné stromky.  Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz