Houba (?) na mulcovaci kure prevazne u tuji
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 129.10 (?), 7.8.2009 10:23, zobrazeno: 12773x
Dobry den,
chci se zeptat, jestli nekdo nema zkusenosti s vyskytem (asi) houby, nejcasteji v okoli tuji na mulcovaci kure.
Abych to nejlepe popsal, vypada to jako (damy prominou kupicka zvratku, objevi se vetsinou velmi rychle, barva zlutohneda, velikost tak tenisoveho micku. Po podrobnem zkoumani jsem si overil, ze zvratky to opravdu nejsou (puvodne jsem mel podezreni na nejakeho psa nebo kocku).
Vzdy to mechanicky odstranim a za par dni se objevi zase o kus dal.
Jde mi o to, jestli to nemuze nejak zasahnout tuje nebo dalsi rostlinstvo.
Diky,
Filip
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.174 (?), 7.8.2009 16:01
Zdravím, mám to (houbu) na kůře taky. Tuje s tím nemají podle mne nic společného. Já to řeším stejně jako Vy, když se objeví, tak to prostě seberu a vyhodím. Když jste tu kůru sypal, neměl jste ji náhodou starou? Protože mně se ta houba (nebo co to je), objevuje na staré kůře. Na jaře jsem našla doma 2 zapomenuté pytle z loňska, bylo mi líto je vyhodit, tak jsem je dosypala a ta houba se objevuje, právě na místech s tou starou kůrou. Myslím, že to bude tím, měla jsem ji vyhodit. Jestli to může zasáhnout další rostlinstvo nevím, ale doufám, že ne. Zdenca
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 55.26 (?), 7.8.2009 17:33
Nejspíš to bude prostě houba, která se živí právě tou starou kůrou a napomáhá tak k jejímu rozkladu. Úplně všechno organického původu na této planetě má nějakého likvidátora. To je koloběh přírody. Návrat živin do půdy, aby mohlo růst něco jiného.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 142.1 (?), 7.8.2009 18:56
Nejste sami, nejsem sám. Asi před týdnem se to vyskytlo na kůře zakoupené loni a letos v marketu. Nebylo to přímo u tuje, ale u obrubníku a u kamene. Po dešti se to částečně rozpadlo a zůstal hnědý prášek jako z pýchavek.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 129.10 (?), 17.8.2009 12:18
Diky za reakci, ten mulc ale stary nebyl a navic se to zacalo objevovat az cca po pul roce, kdy je vysypan u stromku. Filip
|
|
 |
|
 |
 |
|
tomast - Zlatý Zahrádkář (572) - 244.4 (?), 18.8.2009 7:06
Dřevokazné houby potřebují potřebují nějaký čas, nežli podhoubí náležitě proroste a objeví se plodnice...
Mám podobný problém, mulč nekupuji, ale vyrábím drcením větví - dva roky se celkem nic nedělo, nějaká houba se objevila na místě, kde byla mulč delší dobu na hromadě. Zhruba od 3. roku zaznamenávám výskyt hub v trávníku, kde nikdy nebyly.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 162.237 (?), 18.8.2009 11:31
Tipoval bych to na nejakou hlenku, zkuste si vygooglit treba Fuligo septica. Mohlo by to byt ono? Je to vlastne takova hoodne prerostla menavka, nepatri mezi prave houby. A moc bych se toho nebal. I kdyz... umi se to pomalu plazit Taky se tomu rika plazmodium :-) A kdovi, koho to sezere az tomu prestane chutnat kura :-)
PS: Z googlu vypadlo i toto: "Fuligo septica, the dog vomit slime mold" - podobnosti se zvratky si zjevne vsimli i v Anglii :-) Pozn.: "slime mold" = hlenka.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |