Deformované listy rajčat

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 6.138 (?)
18.5.2024 12:41

Nelze vyloučit nějaký herbicid. Ale používala sestra také stejnou slámu či stejný substrát ze stejné šarže? Podobně nepravděpodobné jako ten popel. To už spíš lze věřit nějaké virové nákaze, pokud sazenice byly ze stejného zdroje. A navíc u sestry může jít o podobné příznaky, ale jinou příčinu.

Říkal jsem, že si tipnu. Ostatně stejně jako ostatní. Což v žádném případě neznamená, že mé vysvětlení je nutně správné. Uvedl jsem to jen jako jednu z možností, se kterou jsem se setkal.

Milan HP

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 6.138 (?), 18.5.2024 12:41

Nelze vyloučit nějaký herbicid. Ale používala sestra také stejnou slámu či stejný substrát ze stejné šarže? Podobně nepravděpodobné jako ten popel. To už spíš lze věřit nějaké virové nákaze, pokud sazenice byly ze stejného zdroje. A navíc u sestry může jít o podobné příznaky, ale jinou příčinu.

Říkal jsem, že si tipnu. Ostatně stejně jako ostatní. Což v žádném případě neznamená, že mé vysvětlení je nutně správné. Uvedl jsem to jen jako jednu z možností, se kterou jsem se setkal.

Milan HP

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 6.138 (?), 20.5.2024 0:41

A napadlo mne, že možná ani ne poměr dusík/draslík. Ale kyselost. Dřevěný popel totiž dosahuje i pH 13. Tedy při jeho uplatnění se může dostat zásaditost půdy daleko od komfortní zóny rajčat, řekněme mírně kyselé půdy 5,5 až 6,5. Nevím, jak je to se slámou. Mám za to, že tohle spíš byla příčina mého problému. Důkazy ale opravdu nemám, jen domněnky.

Milan HP

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025