Bazalka - zkroucene a derave list
|
|
|
|
 |
 |
|
Phoe - (3) - 181.72 (?) 24.8.2016 7:50, zobrazeno: 20047x
Ahoj, potrebuji poradit s bazalkou. Nenasla jsem zadne skodce, ale bazalka ma uplne demoformovane a ozrane listy, nektere jsou derave... Vubec nechapu, jak se to stalo, co to zere... :(
Nevi nekdo co to je?
Diky
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Phoe - (3) - 181.72 (?), 24.8.2016 8:26
Diky :)), ale slimaci to asi nebudou, bydlim v 10. patre. A cim obsypat? Vubec nemam zkusenosti, pestuji prvne :). Dekuji :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
pkovarik - Diamantový Zahrádkář (1331) - 112.187 (?), 24.8.2016 8:31
Žravá žoužel - a to je co? Mám podobné problémy, ale úplně na všem, od zeleniny, přes kytky až po stromy, ale nikdy jsem nic nepřistihl, ve dne ani v noci, na listech ani v úkrytech (viz. tento můj příspěvek). Takže se člověk má smířit s tím, že se jedná o "běžnou jarní/letní/podzimní žravou žoužel" a neřešit to? Problém je, že většinou se jedná o mladé výhonky/listy, což pak rostlinám v dalším vývoji příliš neprospívá. 
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 235.73 (?), 24.8.2016 21:57
Mně to spíše připadá jako fyziologické poškození: např. nevyrovnaná výživa (nedostatek či přebytek nějakého prvku), nevyrovnaná zálivka (moc/málo) anebo "něco v zemi" - možná rezidua nějakého herbicidu? (Kdysi se tu řešilo poškození rajčat z kompostu či substrátu...)
Josef.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Phoe - (3) - 181.72 (?), 25.8.2016 20:56
Mam tu bazalku v truhliku a hlinu jsem kupovala nejakou specialni na bylinky, a celkove mi prijde, ze se ji dari, ma silny stonky... Ale jen ty listy ma takove...
Mam jeste dalsi byliny v te same hlinena ty zatim problem nemaji...
Nevim co by ji mohlo chybet.
Malo/moc zalita?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 226.160 (?), 25.8.2016 22:27
No, těžko na dálku hodnotit (těžko i na blízko :-).
Ještě mne napadly svilušky nebo třásněnky. Ty jsou taky mnrňavé a nenápadné, že si jich šlověk nevšimne.
Josef.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|