Prosychání eukalyptu?

host - 60.115 (?)
2.2.2014 12:47

Co se eukalyptu týče, tak to nemusí být vaše vina, ale vina obchodníka u kterého jste blahovičník koupila, to je téměř vždy, když začne odumírat, tak byly špatné podmínky už u prodejce.

Popřípadě ji možná nesedl transfer domů (nevím, kdy jste koupila, pokud to byla z jara či na podzim tak mohla přistydnout).  Mě takto odešly 2 eukalypty zhruba po 3 nedělích od koupě.

co se zálivky týče, tak obden může být dosti často, rostlina někdy stáčí listy právě, když je moc přelitá, může to značit, hnití kořenů. Já ho zalévám cca 2krát do týdne, když je v létě na balkoně, tak tedy obden, ale tam je velké vedro a hned celý vyschne.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 179.76 (?), 24.5.2012 21:16, zobrazeno: 33204x

Dobrý den, moc prosím o radu. Nedávno jsem si koupila eukalyptus. Vypadal krásně, ale už nějakou chvíli po tom, co jsem si ho přinesla domů, se mu začaly kroutit (nebo spíš tak zvláštně vlnit) listy. Při pohledu ze spodu jsou na listech patrné hnědé skvrny, které vypadají jako suché části. Šíří se to z listu na list a já vůbec nevím, kde jsem udělala chybu. Zalévám tak obden, půda rychle prosychá. Na nedostatek světla si rostlina snad také nemůže stěžovat, tak nevím... Poradí někdo?

host - 63.6 (?), 25.5.2012 9:18

Eukaliptus potřebuje hodně vody, zvadlé listy usychají a opadávají. Takže nikdy nenechat zvadnout

host - 221.37 (?), 21.6.2012 20:51

Dobrý den, chci se zeptat jestli někdo neví o co jde. Pěstuju eukalyptus citriodora od semínka a když byl asi půl metru vysoký tak jsem zastřihla vršek aby se mi rozvětvil protože rostl jen do výšky, on se po nějaké době rozvětvil a už má skoro metr a půl ale ty nové listy už vůbec nevoní a nemají takové ty chloupky a jsou úplně hladké. Poradí mi někdo čím to je?? sad

host - 63.6 (?), 22.6.2012 21:56

Starší rostlina má jiné listy než mladá, to je u eukaliptu normální. Po rozemnutí by ale vonět měly

host - 221.37 (?), 23.6.2012 10:15

No právě že po rozemnutí vůbec nevoní :(

host - 60.115 (?), 2.2.2014 12:47

Co se eukalyptu týče, tak to nemusí být vaše vina, ale vina obchodníka u kterého jste blahovičník koupila, to je téměř vždy, když začne odumírat, tak byly špatné podmínky už u prodejce.

Popřípadě ji možná nesedl transfer domů (nevím, kdy jste koupila, pokud to byla z jara či na podzim tak mohla přistydnout).  Mě takto odešly 2 eukalypty zhruba po 3 nedělích od koupě.

co se zálivky týče, tak obden může být dosti často, rostlina někdy stáčí listy právě, když je moc přelitá, může to značit, hnití kořenů. Já ho zalévám cca 2krát do týdne, když je v létě na balkoně, tak tedy obden, ale tam je velké vedro a hned celý vyschne.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz