Odcházejímí všechny rostliny

host - 220.54 (?)
30.12.2011 20:20

Ještě mne napadlo - neměnili jste náhodou okna za plastová? Kdysi tady někdo psal, že po výměně oken za plastová s UV filtrem mu odcházely pokojové kytky.  L.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 220.54 (?), 30.12.2011 20:20

Ještě mne napadlo - neměnili jste náhodou okna za plastová? Kdysi tady někdo psal, že po výměně oken za plastová s UV filtrem mu odcházely pokojové kytky.  L.

host - 187.3 (?), 21.1.2012 8:11

Mě se děje to samé. Já si myslím, že je to topením. Asi je květinám moc teplo. V létě je mám pěkné a v zimě za nic nestojí.

Lenka 22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (122) - 121.214 (?), 31.1.2012 14:31

Je to žalostné. Od začátku prosince bojuji s něčím, co mi ničí rostliny. Nejdříve jenom vadly, ale nebyly vysušené, nebo přelité, nebyly ani v průvanu, zimě, nebo velkém teplu. Nekoupila jsem ani nový květ. Pak jsem zjistila, že je něco vysává. Dala jsem do země CAREO, které zabralo cca na týden.  Pak jsem jej znova doplnila, dala jsem také tyčinky z něj a 2 týdny byl klid. Teď mám opět problém. Některé rostliny jsou na krajích pokrocené, ale nic tam nevidím ani pod lupou. Na jiných rostlinách jsou zase tečky, jako by je něco vysávalo. Teď se objevili jemňoučké mušky. Na velkokvěté orchydei jako by se něco zavŕtalo do listu, ale nejsou to puklice. Je topodélné, bílé a má asi 1,5-2 mm.

Fakt již nevím, co mám dělat. Rostliny mi odcházejí před očima. Když vyženou list (monstera a takové bílé kalichy s kopijnatým listem- název neznám) tak je hned hnědý. Listy na monstře i na tom květu osychají od konců a tvoří se suché flaky na listech, jako kdyby byla spálená, ale listy nejsou lepkavé. Květiny jsou v různých pokojích, takže by se nemělo mezi nimi nic přenášet.

Poraďte mi, prosím Vás, někdo účinný prostředek proti škůdcům, pokud mají rosliny alespoň pár listů. Mám zem z květináčů přepéct ve troubě, nebo nechat vymrznout? Nová zem, kterou jsem kopila je cítit plísní, tak ji nechci použít. Můžu mít problém z tekutého hnojiva?Pomůže prolití nějakými bylinami, něbo česnekem, nebo co??? Děkuji.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz