Molice v bytě

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?)
30.9.2010 19:52

Hezký večer, myslím,že bez chemie to asi nepůjde.Dokonce jsem kdesi na netu četla, že jak vám molice napadnou kytky je lepší je vyhodit.Mě napadly orchideje, bojuji s nima už asi půl roku se stále nejistým výsledkem.Stříkala jsem Mospilanem, nic noc, Agrion Delta taky nebyl nejlepší, měla jsem i nějaký a teď už si nevzpomenu na název eko na bázi olejeBiol???ten je úplně k ničemu.Pomohlo aspoň doufám Karate a Talstar.Přes týden se nic neobjevilo... S molicemi je to na delší trať.Musíte stříkat opakovaně a to doslova každý kousíček rostlin, já stříkala i parapet a okrasné obaly v kterých orchideje jsou, ale i přes to jsem nakonec musela ostříhat všechny kvetoucí stvoly a nechat jen listy. Přeji úspěch v likvidaci těchto potvůrek.Micuko.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 141.35 (?), 30.9.2010 16:54, zobrazeno: 20166x

Po přenesení kytek s balkonu do bytu jsem zjistila, že se na nich usadily molice, nemá někdo nějakou radu čím je postříkat v bytě a bez použití chemie, dá se to sice otírat ale jsou nejvíc na nových přírůstcích a ty se bojím otírat aby je neolámala.dekuji za radu Jarka 

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 30.9.2010 19:52

Hezký večer, myslím,že bez chemie to asi nepůjde.Dokonce jsem kdesi na netu četla, že jak vám molice napadnou kytky je lepší je vyhodit.Mě napadly orchideje, bojuji s nima už asi půl roku se stále nejistým výsledkem.Stříkala jsem Mospilanem, nic noc, Agrion Delta taky nebyl nejlepší, měla jsem i nějaký a teď už si nevzpomenu na název eko na bázi olejeBiol???ten je úplně k ničemu.Pomohlo aspoň doufám Karate a Talstar.Přes týden se nic neobjevilo... S molicemi je to na delší trať.Musíte stříkat opakovaně a to doslova každý kousíček rostlin, já stříkala i parapet a okrasné obaly v kterých orchideje jsou, ale i přes to jsem nakonec musela ostříhat všechny kvetoucí stvoly a nechat jen listy. Přeji úspěch v likvidaci těchto potvůrek.Micuko.

host - 155.121 (?), 1.10.2010 16:35

Postřik APPLAUDem.

host - 230.216 (?), 4.12.2010 20:48

Prosim Vas co je to 'molice' kterou popisujete? Mate latinske jmeno?

host - 176.18 (?), 4.12.2010 22:50

Molice skleníková je takovámalinká bílá lítající potvora (ssaje jako mšice), ale špatně se likviduje, protože má na těle voskový povlak. Má ráda hlavně suchý vzduch. Latinsky Trialeurodes vaporarium.           Lída

host - 230.216 (?), 4.12.2010 23:49

Oh, tak to je osklivy, musim zaklepat na drevo, nikdy jsem se s ni nastesti nesetkala. Dekuji za odpoved! Kozicka

host - 86.211 (?), 24.12.2010 13:38

Dobrý den, někde jsem četl, že na molice je dobré jíti s Lumky. Oni žerou vajíčka molice, dokonce místo nich kladou vlastní, zabraňují tak rozmnožování a přispějí k jejímu vyhynutí. Zatím jsem to nezkoušel, nemohu podložit vlastními zkušenostmi. Možná místo chemie přirozený predátor. Lumek by mělo být něškodný.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz